Prajitura "O noapte la Venetia"

de robert_b in Prajituri, 29 Dec 2015 | 14983 vizualizari

 

Am vazut prajitura asta la Merisor si am executat-o cu prima ocazie!
E asa de buna... alor mei tara mult le-a placut, in cat se cere repetata.
Multumesc mult de tot Merisor!  

 

INGREDIENTE


  • Blat de cocos:
  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 1 varf cutit sare
  • 100 gr nuca de cocos
  • 4 linguri faina
  • Blat de cacao:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 varf cutit sare
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 6 linguri lapte
  • 200 gr unt
  • putina zeama de lamaie
  • 1 varf cutit sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Glazura:
  • 300 gr ciocolata amaruie (eu am avut una de 200 gr. cu 52% cacao si una de 100gr. cu +35% cacao)
  • 200 ml frisca lichida
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "O noapte la Venetia":

Blatul de cocos: Batem albusurile, spuma tare cu praful de sare. Adaugam treptat zaharul,si mixam bine. Punem si nuca de cocos, si in final faina cernuta. Omogenizam. Tapetam o tava cu dimensiunile de 29/30 cm (eu asa am avut),cu hartie de copt, sau ulei si faina, si turnam aluatul. Il acoperim si il bagam la frigider pana ce facem si cel de-al doilea blat.

Blat de cacao: Separam ouale. Albusurile le batem spuma, cu praful de sare, adaugam zaharul, si omogenizam. Punem apoi galbenusurile, uleiul, si in final faina. Mixam bine.Scoatem tava cu blatul de cocos, iar peste el punem compozitia blatului negru, si nivelam frumos. Coacem blaturile 35 de minute, la foc potrivit. Facem testul scobitoarei.

Crema: Galbenusurile le amestecam cu zaharul si praful de sare, pana isi schimba putin culoare. Diluam compozitia cu laptele si punem amestecul pe baie de aburi. Invartim pana se ingroasa ca o budinca. Crema racita, o incorporam in untul frecat cu zaharul vanilat, usor, picurand din cand in cand zeama de lamaie.

Scoatem blaturile din tava (atunci cand se racesc) si nivelam frumos crema racita. Dam la frigider prajitura, pentru 30 de minute, timp in care facem glazura.

Glazura: Punem intr-o craticioara frisca lichida, si ciocolata rupta bucati. Punem amestecul pe foc si amestecam pana se topeste ciocolata si devine o glazura omogena si luciosa. Lasam sa se raceasca.

Scoatem prajitura din frigider, si turnam glazura peste prajitura. Nivelam si dam la rece peste noapte. Portionam si servim! 

TIPS-URI

1

La glazura puteti folosi ce ciocolata vreti

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "O noapte la Venetia"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de ciocolata alba