Zacusca din vinete si ardei kapia

de Bucataras Medi in Zacusca, 7 Apr 2013 | 7313 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg vinete
  • 3 kg ardei kapia
  • 1 kg ceapa
  • 1 l bulion
  • 600 ml ulei
  • 3-4 foi de dafin
  • cateva boabe de piper
  • sare dupa gust
  • piper macinat dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca din vinete si ardei kapia:

Am copt pe gratar cu lemne atat vinetele cat si ardeii.

Ardeii gata copti ii punem intr-un vas,presaram putina sare peste ei si ii acoperim cu un capac.Lasam pana cand acestia se aburesc si se  mai racoresc si apoi trecem la operatiunea curatat...indepartam coaja, cotoarele si semintele. Vinetele se curata si ele si apoi se lasa la scurs.

Tocam vinetele ca pentru salata. Ardeii ii taiem fasiute sau cubulete cu ajutorul unui cutit.

Intr-o cratita mai inalta incalzim uleiul si adaugam ceapa taiata marunt.Este bine ca sub cratita sa punem o plita astfel incat sa prevenim lipirea.Lasam pana cand ceapa devine translucida apoi adaugam pe rand vinetele , ardeiul kapia si bulionul(eu am avut bulion facut  in casa).Amestecam  si lasam la foc potrivit.

Adaugm foile de dafin si cateva boabe de piper.Condimentam dupa gust cu sare si piper.Lasam  sa fiarba, amestecand cu ajutorul unei linguri de lemn sa nu se prinda, pana se ridica uleiul deasupra.

Luam de pe foc,  indepartam frunzele de dafin si turnam fierbinte in borcane curate si uscate .Borcanele  se capacesc  şi se fierb în baie de apă timp de 25 minute din momentul in care  începe să clocotească apa.Borcanele cu zacusca  se lasă să se răcească  în apa în care au fiert, apoi se aşează la loc uscat şi răcoros.

Daca facem o cantitate mai mica de zacusca pe care o consumam repede atunci repartizam  zacusca in borcane , lasam sa se raceasca ,le acoprim si le putem tine in frigider.

Se consuma rece ,pe paine calda sau prajita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca din vinete si ardei kapia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vinete si ardei gogosari