Vinetele le ungem cu putin ulei (sa se curete de pielita mai usor) dupa care le bagam la cuptor pt a se coace. Dupa ce vinete s-au copt le scoatem, le lasam sa se raceasca putin, dupa care le vom lua pielita. Le punem intr-o strecuratoare pt a se scurge zeama lasata de vinete.
Coacem si ardeii, iar ardeii dupa ce ii scoatem din cuptor o sa-i punem in apa rece pt a se curata mai bine. O data ardeii curatati ii vom taia marunt.
Ceapa o curatam si pe ea , o spalam si o taiem marunt. Morcovul il curatam , il spalam dupa care il vom da pe razatoarea cu ochiuri mici.
Rosiile le vom pune timp de 5 minute in apa oparita pt a se curata de coaja. Dupa ce am curatat rosiile de coaja le vom taia si pe ele marunt.
Intr-un ceaun vom pune uleiul peste care vom pune ceapa, iar cand ceapa s-a inmuiat putin vom pune morcovul, iar dupa 5 minute vom pune si ardeiul, vinetele tocate marunt, apoi rosiile si sa nu uitam de sare si piper. Lasam sa fiarba la foc mic amestecand din cand in cand pana ce iese uleiul la suprafata. O data iesit uleiul la suprafata inseamna ca este gata.
Acum putem pune zacusca in borcane dupa care o punem la cuptor timp de 10-15 min. Scoatem borcanele din cuptor si le invelim bine cu o patura pana a doua zi .A doua zi se pot depozita in camara.