Zacusca de vinete cu mere- reteta reinterpretata

de Ksenya in Zacusca, 25 Aug 2018 | 8287 vizualizari

 

"Provocarea GastroArt"- rețeta reinterpretata

 

INGREDIENTE

  • 1 kg vinete
  • 1 kg rosii
  • 400 g ardei gras
  • 300 g mere
  • 500 g ceapa
  • 200 ml ulei
  • 1-2 lingurite sare neiodata (dupa gust)
  • 1 lingurita zahar
  • piper macinat dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete cu mere- reteta reinterpretata:

 

Spalam legumele.

Vinetele cu tot cu coaja le tocam in cubulete mai mari, punem o mana de sare si le lasam pentru 30 minute. Letrecem prin jet de apa si le lasam la scurs.

 Rosiile, ardeii, merele si ceapa le tocam in cubulete mai mici. Intr-un ceaun incapator de tuci incalzim uleiul, adaugam ceapa si o calim pana ceapa devine sticloasa. Adaugam rosiile, acoperim cu un capac si lasam la foc mic 10 min. Adaugam vinetele, ardeii si merele, lasam sa se inabuse la foc mic, pana vinetele sunt facute.

La sfarsit adaugam sarea, zaharul si piperul, amestecam si lasam 3 minute.

Zacusca se distribuie fierbinte in borcane spalate si sterilizam (alea mici 15-20 minute, cele de 800 ml- 25-30 minute)

Dam borcanele sub patura si le lasam cu gura in jos pana se racesc complet.

Au rezultat 4 borcane de 800 ml si un pic (oleaca) pentru degustat  :)

 Pofta mare!

TIPS-URI

1

Puteti taia cubuletele mai mici

2

Puteti adauga ardei iuti

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete cu mere- reteta reinterpretata" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Taci si-nghite