Zacusca de gogosari

de Retete cu Margareta Cismasiu in Zacusca, 14 Oct 2014 | 7536 vizualizari

 

Este o zacusca un pic diferita,pentru faptul ca ardeii nu se toaca cu masina,cise taie cu cutitul.Are o alta textura,iar gustul este divin.Reteta am mostenit-o de la mama mea si o fac in fiecare an pentru ca place tuturor.

 

INGREDIENTE

  • 0,5 l bulion,
  • 1 kg gogosari,
  • 1 kg ardei grasi,
  • 2-3 morcovi,
  • 2 cepe mari,
  • 5-6 catei de usturoi,
  • 150-200 ml ulei,
  • 2 linguri zahar,
  • sare.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de gogosari:

Ardeii si gogosarii se coc si se curata de pielite si de cotoarele cu seminte. Se taie in fasii lungi. Morcovii se curata si se taie rondele. Ceapa se curata si se taie pestisori.

Intr-un vas se pune uleiul la incins si se adauga morcovii si ceapa.Se calesc pana se inmoaie.Se adauga bulionul,ardeii si gogosarii,usturoiul taiat felii.Se potriveste de sare si se adauga zaharul.Se lasa sa fiarba,mestecand mereu cu o lingura de lemn,sa nu se prinda.Cand uleiul se ridica deasupra,zacusca e fiarta.

Se pune fierbinte in borcane sterilizate si se inchid ermetic.Borcanele se pun in paturi sa se raceasca lent,apoi se depoziteaza in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de gogosari" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Zacusca cu bureti