Zacusca de fasole boabe

de Anamaria7 in Zacusca, 5 Sep 2011 | 12254 vizualizari

 

Uuuuau! Cine vine la o felie de pita de casa cu zacusca? Iarna cand ninge afara pica la fix! Cred ca intrece in topul preferintelor pe cea de vinete (prima in top pana acum :P) Incredibila, mama scumpa! Ai avut dreptate cu cimbrul si busuiocul, dau o aroma minunata! E prima data cand o incercam, ne-am uitat intai la varianta Laurei Sava careia ii multumim :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fasole uscata
  • 4 kg gogosari
  • 1 kg ceapa
  • 1 kg morcov
  • 1 capatana usturoi
  • 1L ulei
  • 1L bulion
  • sare, piper boabe
  • 5-6 foi de dafin
  • 1 legatura cimbru
  • busuioc proaspat
Portii: 13
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de fasole boabe:

Fasolea se fierbe in apa cu sare si o legatura de cimbru. Ceapa, gogosarul si morcovul se toaca marunt.

Intr-o oala maaaare punem uleiul la incins, calim ceapa, apoi adauam morcovul, iar cand s-a inmuiat si aceasta punem gogosarul si condimentam cu putina sare si piper boabe. Lasam pe foc mic sa fiarba pana ce se inmoaie totul, apoi adaugam fasolea scursa. Dupa 15 minute turnam si bulionul, lasam putin, verificam gustul condimentam daca mai trebuie. Adaugam o legatura de cimbru legata cu ata alimentara si busuioc maruntit si mai lasam sa fiarba putin sa se intrepatrunda aromele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de fasole boabe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

gaby_duceag 1

23.10.2011, 21:19

n-am facut niciodata cu fasole

Anamaria7 1

27.10.2011, 21:40

mie parca imi place mai mult ca cea cu vinete e oricum mai satioasa, parca merge mancata si fara paine, cu o salata (eu si combinatiile mele )

dantes 1

20.09.2014, 11:21

Foarte buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de legume