Ne place foarte mult zacusca,incep sa fac tot ce stiu pentru ca mai tarziu vinetele devin amare si cu multe seminte
Toate legumele curatate, spalate, ceapa si ciupercile taiate marunt, ardeiii si vinetele coapte curatate de coaja si puse pe un plan inclinat sa se scurga, rosiile date la blender apoi incepem procesarea.
Intr-un tuci cu uleiul incins calim ceapa, ciupercile, adaugam de la inceput sare si zahar, dupa ce a scazut apa din ciuperci adaugam ardeii suvite sau taiati, vinetele tocate, rosiile, lasam sa fiarba 30 minute pana mai scade apoi adaugam si restul ingredientelor, bulionul de ardei, frunza de dafin, usturoiul zdrobit, piper, 1cana cu apa. Amestecam totul apoi dam vasul la cuptor la foc mic pentru 1-2 ore, amestecand din cand in cand.
Dupa ce zacusca a scazut suficient, mai potrivim de gust, o punem fierbinte in borcane, infiletam bine capacele si pentru siguranta noastra, fierbem borcanele 30 minute, lasam sa se raceasca in apa dupa care le depozitam la camara.
1
dupa cum observati, toate conservele mele nu au sare in exces nici conservant
2
tot secretul conservelor consta in borcane curate, capace bune si sterilizare corecta