Zacusca de vinete

de roxana_simona in Zacusca, 12 Sep 2015 | 4772 vizualizari

 

Reteta este facuta dupa aceasta http://www.bucataras.ro/retete/zacusca-de-vinete-2-50744.html

 

INGREDIENTE

  • 8 kg vinete
  • 3 kg ardei kapia
  • 2.5 kg de gogosari
  • 2.5 kg ceapa alba
  • 700 g pasta de rosii
  • 2 plicuri conservant
  • 1 l ulei+ 150 ml pentru sfarsit
  • 3 linguri de sare mare
  • piper alb macinat
  • 4-5 foi de dafin
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete:

Vinetele se coc pe gratar, se curata de coaja cat inca sunt calde si se pun intr-o strecuratoare mare pentru a se scurge de zeama.

Ardeii kapia si gogosarii se coc tot pe gratar,se scot intr-o oala mare, se presara sare si se acopera cu un capac pana cand se fac toti pe gratar,se curata de coaja si se seminte,zeama ramasa se strecoara si se pune in zacusca cand se prepara.

Ceapa se curata de coaja, se da prin robotul de bucatarie, se pune intr-o oala impreuna cu 1 l de ulei, se acopera cu capac si se lasa sa fiarba 1/5-2 ore,se amesteca des pentru a nu se lipii.

Se dau pe rand prin masina de tocat vinetele scurse de zeama,ardeii si gogosarii si se pun intr-o oala mare, impreuna cu ceapa fiarta.

Se pune sarea, piperul, foile de dafin, conservantul si pasta de rosii si se amesteca toata compozitia foarte bine.

Se pune la foc mic pentru circa 2 ore, se amesteca des pentru a nu se arde zacusca.

Borcanele se spala intre timp si se lasa sa se usuce bine.

Cand zacusca este gata,se pune in borcanele curate punand o lama de cutit sub fiecare borcan.

Se incalzeste uleiul si se pune deasupra la fiecare borcan si se inchid bine cu capace curate.

In oala in care a fost facuta zacusca se pun borcanele umplute,impachetate cu hartie, se toarna apa calda in oala si se pune la foc pana da un clocot pentru a se steriliza, se lasa in oala pana a doua zi.

TIPS-URI

1

se conserva in beci sau la rece

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

ieri la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vinete