Zacusca de dovlecei

de Andra_Constantinescu in Zacusca, 20 Oct 2015 | 5743 vizualizari

 

Este pentru prima data cand fac zacusca de dovlecei si pentru asta am avut nevoie de o reteta, pe care am luat-o de pe un site, www.pofta-buna.com.
Foarte buna este.

 

INGREDIENTE

  • 4,3 kg dovlecel curatat de coaja si seminte;
  • 1,5 kg ceapa;
  • 2 morcovi;
  • 1,5 kg ardei rosu;
  • 1,5 kg rosii;
  • 300 ml ulei;
  • sare grunjoasa;
  • cateva boabe de piper negru;
  • 3 foi de dafin.
Portii: 13
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de dovlecei:

Dovlecelul curatat de coaja si seminte se da pe razatoarea mare, se amesteca cu o mana de sare grunjoasa si se lasa deoparte.

Ardeiul se coace in tava, la cuptor, apoi se pune intr-o cratita, se adauga sare grunjoasa si se acopera cu un capac.

Ceapa se curata de foi, se spala, se da prin robot si se pune la calit intr-un tuci mare impreuna cu uleiul. Se poate adauga si putina apa.

Morcovii se curata de coaja, se spala si se dau pe razatoare, apoi se calesc impreuna cu ceapa.

Se adauga dovlecelul dupa 10-15 minute. 

Se curata ardeiul de coaja arsa si de seminte, se toaca si se pune in tuci, alaturi de celelalte ingrediente.

Rosiile se spala, li se indeparteaza coditele si se dau prin robot, apoi se pun in tuci si se fierbe zacusca pana cand iese uleiul la suprafata. Spre final, se adauga piperul si foile de dafin si se potriveste de sare.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se pune zacusca fierbinte in borcane de 400 g, se capacesc si se mai pun la cuptorul preincalzit intr-o tava cu apa fierbinte, tinandu-se circa 30 de minute. Se lasa borcanele sa se raceasca in cuptor, apoi se depoziteaza.

 

TIPS-URI

1

Se pot adauga si 2-3 catei de usturoi pentru aroma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de dovlecei