E pentru prima data cand fac aceasta zacusca, cand am pus-o in borcane mi s-a parut o banala fasole batuta, insa dupa vreo doua-trei saptamani cand am desfacut un borcan am constatat cu placere ca este un deliciu. Ca si cu tuica, cica trebuie sa se "roada" ca sa o poti bea, hahahaha.
Punem fasolea la fiert cu sare si cateva foi de dafin, ardeii ii coacem, iar ceapa si morcovii curatati ii tocam marunt daca se poate la robot.
Calim in ulei ceapa si morcovii, eu am folosit un tuci mare, adaugam ardeii si fasolea care intre timp le-am dat prin masina de tocat carne si bulionul de rosii. Fierbem la foc domol vreo doua-trei ore si potrivim de sare si piper. La sfarsit adaugam usturoiul tocat marunt.
Zacusca am pus-o fierbinte in borcane, insa pentru un plus de siguranta eu le-am mai si sterilizat 40 min.
1
e bunaaaaaaaa