Tocana de legume la borcan

de Andreea Baraboi in Zacusca, 18 Sep 2014 | 6052 vizualizari

 

Ne pregatim pentru iarna si incepem sa facem pregatiri

 

INGREDIENTE

  • 2 kg ardei grasi de diferite culori
  • 1kg jumate ardei kapia
  • o cana de orez
  • 500 g bulion,
  • 1 kg ceapa
  • 1 kg morcov
  • 3foi de dafin
  • vegeta sau sare dupa preferinta
  • ulei 200 ml
  • piper
Portii: 9
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de legume la borcan:

Curatam ceapa  si o taiem nu chiar marunt si intr-o tigaie mai inalta o punem  sa se  inmoaie in ulei la foc mic.

Curatam morcovii si ii dam prin razatoarea mare si apoi dupa ce am  scos ceapa si a pus-o la scurs intr-o sita uleiul respectiv il folosim la calirea morcovului tot in acelasi vas unde am undit ceapa !

Orezul il spalam si il punem la unflat  dar sa nu ajunga la fierbere deoarece acesta va fierbe in tocana  de legume.Dupa ce sa unflat suficient il  punem la scurs intr-o sita .

Spalam si curatam  ardeii de seminte si apoi ii taiem cubulete nu chiar mici dupa care intr-o oala  mare ii punem in ea si dam la foc potrivit sa se inmoaie si ei.

Cand acestia au inceput cat de cat sa se caleasca adaugam bulionul si amestecam mereu pt 5 minute dupa care adaugam ceapa , morcovul ,orezul  si amestecam incontinuu. Am  adaugat vegeta ,foile de dafin si piperul  si au fiert la foc foarte mic pt 2 ore. 

Tocana de legume  nu trebuie sa fie prea lichida, eu am lasat-o sa scada  ca sa nu  se desprinda usor de lingura.

TREBUIE SA AMESTECAM MEREU  DEOARECE SE VA PRINDE DE FUNDUL OALEI!

Am pregatit borcanele le=am spalat si le-am uscat foarte bine .

Cand  tocana este  scazuta suficient o adaugam in borcane  inchidem cu o folie alimentara si inchidem  capacul foarte bine.

Am lasat sa se  raceasca in paturi 2 zile! 

TIPS-URI

1

Tocana de legume trebuie sa fie pusa in legume asa fierbinte .

2

Am folosit 4 linguri de secretul gustului de legume, dar fiecare dupa preferinta .

3

Borcanele dupa doua zile erau reci si le-a asezat in rafturile camarei .

4

Mi-au iesit 9 borcane. 5 de 800 g si 3 de 400g .

5

Un borcan de 400 g l-au devorat hotii din casa :))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de legume la borcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de ardei