1.Coacem vinetele in cuptor,lasam sa raceasca,le curatam si le lasam la scurs.Coacem si ardeii,ii curatam si ii lasam la scurs.
2.Curatam ceapa si o tocam marunt.O punem intr-o oala (in care sa nu se prinda) cu ulei la calit.Curatam morcovii,ii dam pe razatoare si ii puem in oala dupa ce s-a calit ceapa.Lasam sa se inmoaie si morcovii,adaugam putina sare.
3.Tocam vinetele si ardeii si ii adaugam peste ceapa si morcovi.Lasam sa fiarba crca 15 minute.Adaugam sos-ul de rosii,sare,piper si frunze de dafin.Trebuie sa fiarba pana scade tot lichidul (practic pana se ridica uleiul la suprafata,circa 2 ore).Mestecati des,ca sa nu se prinda.Daca mai este necesar puteti sa mai adaugati ulei.
4.Cand a scazut,punem in borcane,cat zausca inca mai este fierbinte.Acoperim borcanele cu prosoape si lasam peste noapte pana se raceste.
Sper sa va placa.