Zacusca cu fasole pastai

de Anamaria7 in Zacusca, 22 Sep 2010 | 19278 vizualizari

 

Usoara si buuuuna

 

INGREDIENTE

  • 750ml ulei
  • 2 kg ceapa
  • 3 kg kapia
  • 3 kg gogosar
  • 1 kg fasole pastai
  • 1 l bulion
  • 4-5 foi de dafin
  • o manuta de boabe de piper
  • sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca cu fasole pastai:

Legumele se spala. Ceapa se toaca marunt si se opareste, apoi se scurge. Kapia si gogosarul se desfac si se curata de cotoare si orice urma de seminte sau pete care fermenteaza, apoi se dau pe masina de tocat.

Fasolea se curata de codite, se fierbe bine in apa pentru a nu indelunga pregatirea si se taie bucatele, cat de marunt doreste fiecare bucataras :)

In Oala cea Mare :) se incinge uleiul, se caleste putin ceapa, apoi se adauga gogosarul si kapia, foile de dafin si piperul. Se tine la foc mic, sa fiarba incet si sa nu se prinda, preferabil pe plat sau cu ceva tigle puse pe ochiurile aragazului. Cand ardeiul si gogosarul sunt aproape fierti se adauga fasolea si se mai lasa pana totul e fiert. Se adauga intre timp sare, apoi se pune si bulionul si se potriveste gustul.

Dupa ce se pune in borcane, acestea se aseaza pe un prosop in Oala cea Mare :) - care se umple cu apa cam pana la jumatatea borcanelor - si se fierbe in dunst 40 min. Borcanele se lasa sa se raceasca in Oala, acoperite.

TIPS-URI

1

Am auzit din strabuuni ( :)) ) ca nu strica putin otet in zacusca asta. Am incercat, dar mie mi-e de ajuns de acrisoara si fara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu fasole pastai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

diaconta 1

18.08.2011, 21:05

am pus tot soiul de zacusca,cu vinete,cu ciuperci,cu morcovi,cu ardei iute,cu telina,dar cu pastai n-am auzit im i place ideea

alinutzika 1

18.08.2011, 22:29

nu am auzit pana acum de ea...dar cred ca e foarte buna

marcela1979 1

19.08.2011, 11:45

cred ca e buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Zacusca