Usoara si buuuuna
Legumele se spala. Ceapa se toaca marunt si se opareste, apoi se scurge. Kapia si gogosarul se desfac si se curata de cotoare si orice urma de seminte sau pete care fermenteaza, apoi se dau pe masina de tocat.
Fasolea se curata de codite, se fierbe bine in apa pentru a nu indelunga pregatirea si se taie bucatele, cat de marunt doreste fiecare bucataras :)
In Oala cea Mare :) se incinge uleiul, se caleste putin ceapa, apoi se adauga gogosarul si kapia, foile de dafin si piperul. Se tine la foc mic, sa fiarba incet si sa nu se prinda, preferabil pe plat sau cu ceva tigle puse pe ochiurile aragazului. Cand ardeiul si gogosarul sunt aproape fierti se adauga fasolea si se mai lasa pana totul e fiert. Se adauga intre timp sare, apoi se pune si bulionul si se potriveste gustul.
Dupa ce se pune in borcane, acestea se aseaza pe un prosop in Oala cea Mare :) - care se umple cu apa cam pana la jumatatea borcanelor - si se fierbe in dunst 40 min. Borcanele se lasa sa se raceasca in Oala, acoperite.
1
Am auzit din strabuuni ( :)) ) ca nu strica putin otet in zacusca asta. Am incercat, dar mie mi-e de ajuns de acrisoara si fara.