Zacusca

de Sorinutza in Zacusca, 2 Oct 2012 | 4585 vizualizari

 

A durat ceva pana m-am hotarat sa fac zacusca, care apropo i se datoreaza verisoarei, insa am facut-o si pe asta! :)

 

INGREDIENTE

  • 6kg vinete
  • 3kg ardei kapia
  • 3kg ardei gras
  • 1,5kg ceapa
  • 1 l ulei
  • sare
  • piper
  • foi dafin
  • bulion -> cat se inroseste
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca:

Si daca tot am avut ocazia intr-o sambata sa o prind pe viitoarea soacra in vizita acasa la fiu-su :) am pus-o la treaba. M-a ajutat mult ce-i drept, ca nu stiu ce m-as fi facut fara ajutoarele mele ( a participat si iubi ). Reteta este pentru 20 de borcanele de 250g.

Si cam asa ne-am organizat : Iubi la gratar, soacra la tocat ceapa si batut vinetele , apoi la decojit si eu cu restul (am participat cam la toate activitatile pe care le cere o astfel de reteta). :)

Am copt vinetele, le-am decojit si le-am pus la scurs. Ceapa a fost tocata marunt. Ardeii se dau prin masina de tocat. Se scurge zeama daca este prea multa.

Am folosit un vas mare de tuci (ceaun), in care am pus uleiul, am calit ceapa dupa care am adaugat toate legumele, amestecand continuu ca sa nu se prinda. Spre sfarsit (cu vreo 20min inainte de a fi gata) am adaugat sarea, piperul, bulionul si foile de dafin. Nu stiu cat timp a trecut pana cand fost gata (cred ca in jur de o ora), insa pontul este ca uleiul iese deasupra.

Le-am pus in borcane si apoi la baimaren . Se lasa timp de 10 min dupa ce incepe sa fiarba apa ca sa se videze. Le-am scos , le-am pus cu capacul in jos si le-am acoperit cu un prosop.

Acum, stau linistite in camara ( o parte din ele pentru ca am dat si la prietene :) )  asteptand iarna.

 

TIPS-URI

1

Daca tot v-ati apucat de o treaba, profitati de ea. Eu am facut vinete , ardei kapia si am ras niste morcovi pe care i-am pus in pungi si i-am bagat la congelator.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Zacusca