Zacusca

de AndreeaMaria in Zacusca, 17 Noi 2010 | 11889 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g de ceapa
  • 2 kg de vinete
  • 2 kg de gogosari
  • o telina mica cu frunze
  • 3 morcovi
  • 300 ml de ulei
  • 3 litri suc de rosii
  • 100 ml de otet
  • 6 linguri de zahar
  • 2 foi de dafin
  • 10-13 boabe de piper
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca:

Se da ceapa prin masina de tocat. Morcovii si telina se dau pe razatoarea mica,frunzele de telina le taiati marunt;

Se pune in cratita uleiul,ceapa morcovii si telina;se calesc la foc mic pana cand se inmoaie ceapa si morcovul.

Se adauga sucul de rosii,piperul si foile de dafin. Se fierbe ~ 25 de minute dupa care se adauga vinetele (necoapte) curatate de coaja,date prin masina de tocat si stoarse bine de zeama.

Se mai fierbe inca 20 de minute dupa care se adauga gogosarul dat prin masina; se fierbe ~20 de minute.

La sfarsit se pun (continuand fierberea inca 15 minute) : frunzele de telina,otetul,zaharul si sare dupa gust.

Se pune compozitia fierbinte in borcane.

 

TIPS-URI

1

Stergeti capacele borcanelor cu spirt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacusca