reteta am luat-o de aici http://www.e-retete.ro/retete/vitel-in-sos-picant
Carnea se taie cuburi si se pune la calit in 2 linguri de ulei, se condimenteaza cu sare si piper, se lasa circa 5 minute, dupa care se scoate pe o farfurie. Ceapa se da pe razatoarea mare, morcovul pe cea mica, iar usturoiul se striveste. Se pune ceapa impreuna cu morcovul la calit unde a fost carnea. Se mai adauga ulei daca mai este nevoie, dupa ce s-au calit se adauga usturoiul si se lasa cateva secunde, se stinge cu vin rosu, se lasa pana se evapora alcoolul dupa care se adauga pasta de rosii si lasam la foc mic 10 minute pana pasta devine caramelizata. Se adauga condimentele de mai sus, se adauga si carnea si se amesteca bine. Punem 3 cani de apa si se lasa la foc mic sa fiarba 1 1/2-2 ore. Daca mai este nevoie se mai adauga apa dar nu foarte mult, sosul trebuie sa fie cremos. La sfarsit se verifica daca este carnea gata, se adauga putin marar tocat marunt