Vitel in sos picant

de Bya Ralu in Vita, 5 Feb 2013 | 7824 vizualizari

 

reteta am luat-o de aici http://www.e-retete.ro/retete/vitel-in-sos-picant

 

INGREDIENTE

  • carne de vitel
  • 2 cepe
  • 3 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • 150 ml pasta de rosii
  • 4 linguri de ulei
  • 1/2 lingurita fulgi de chili
  • 1/2 lingurita oregano
  • 1 lingura boia dulce
  • 1 varf de chimion sau chimen
  • sare,piper
  • marar
  • vin rosu 1 canita
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vitel in sos picant:

Carnea se taie cuburi si se pune la calit in 2 linguri de ulei, se condimenteaza cu sare si piper, se lasa circa 5 minute, dupa care se scoate pe o farfurie. Ceapa se da pe razatoarea mare, morcovul pe cea mica, iar usturoiul se striveste. Se pune ceapa impreuna cu morcovul la calit unde a fost carnea. Se mai adauga ulei daca mai este nevoie, dupa ce s-au calit se adauga usturoiul si se lasa cateva secunde, se stinge cu vin rosu, se lasa pana se evapora alcoolul dupa care se adauga pasta de rosii si lasam la foc mic 10 minute pana pasta devine caramelizata. Se adauga condimentele de mai sus, se adauga si carnea si se amesteca bine. Punem 3 cani de apa si se lasa la foc mic sa fiarba 1 1/2-2 ore. Daca mai este nevoie se mai adauga apa dar nu foarte mult, sosul trebuie sa fie cremos. La sfarsit se verifica daca este carnea gata, se adauga putin marar tocat marunt

Daca ti-a placut reteta noastra "Vitel in sos picant" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de vita cu praz, aromatizata cu salvie si rozmarin