Incepem saptamana in forta :) , cu o reteta adaptata dupa Jamie Oliver , vita slow cooked, adica gatita la foc mic.Dureaza cam 4 ore dar rezultatul este peste asteptari.
Intr-o oala mare, care o putem da la cuptor, incingem putin ulei de masline.Carnea o asezonam cu sare si piper si o prajim pana e rumena pe toate partile.Intre timp taiem ceapa solzisori si dupa ce am rumenit carnea,o punem sub aceasta, carnea o ungem pe o parte cu mustar iar peste punem 3 fire de romarin.Carnea o acoperim cu hartie cerata umeda , apoi peste cratita folie de aluminiu si un capac .O punem la cuptor 4 ore la 170 grade.La jumatatea timpului verificam si daca mai este nevoie adaugam putina apa fierbinte. Dupa 2 ore curatam cartofii ,daca sunt mai mari ii taiem in jumatate apoi ii punem la fiert in apa cu sare, ii lasam sa fiarba 10 minute.Apoi ii strecuram si intr-o tava ii asezonam cu sare, piper, ulei de masline si restul de rozmarin.Ii punem in cuptor pe pozitia cea mai joasa cu o ora si jumatate inaite de a fi gata carnea.
Cand carnea e gata o scoatem afara din oala si o lasam acoperita pe o farfurie cu folia de aluminiu.Sosul ramas in oala il punem la foc mediu si adaugam 2 linguri faina, 2 linguri gem de coacaze si 2 linguri de otet de vin rosu si 400 ml apa fierbinte.Lasam la fiert pana ajungem la consistenta dorita. Servim cat mai repede caci este delicios .