Vita cu sos de masline

de Maria68 in Vita, 5 Apr 2012 | 4737 vizualizari

 

Singurul meu regret la aceasta reteta, este faptul ca m-a prins seara si nu am putut scoate niste poze super:(!!!!. Pofta fiind prea mare....asta este!..nu am mai avut rabdare pana a doua zi:)!

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati rasol fara os - eu am folosit 1 bucata de vrabioara
  • o felie buna radacina de telina
  • un morcov
  • 2 catei usturoi
  • o ceapa
  • sare, piper macinat
  • o lingura faina
  • o foaie dafin
  • patrunjel verde
  • 3 linguri ulei
  • 250 ml supa de vita
  • 50 ml vin alb sec
  • 10-12 masline negre - eu am avut Kalamon
  • un praf de cimbru uscat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vita cu sos de masline:

Spalam carnea, o lasam la scurs bine. Dupa care se sareaza si pipereaza si se prajeste pe ambele fete in cele 3 linguri de ulei.

Zarzavatul se curata, se spala, se taie si se pune la fiert cu carnea peste care am turnat supa de vita. Se lasa la  fiert la foc mic, cu vasul acoperit cca. o ora, in functie de fragezimea carnii. Trebuie avut grija ca lichidul sa nu scada foarte mult si sa-l completam cu supa sau apa.

Se scoate carnea si se aseaza intr-un vas termorezistent. Sosul se trece prin sita dupa ce am pasat legumele si se toarna peste carne. Se potriveste de sare, adaugam maslinele foaia de dafin, cimbrul, o lingura de faina frecata bine cu 50ml apa, vinul si se da la cuptor pana sosul se leaga.

 Se poate servi cu pireu de cartofi, paste,orez. Sosul este intradevar un sos neted dulce- acrisoe, aromat si plin de savoare. 
Va recomand cu caldura aceasta reteta:X!!!!!!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vita cu sos de masline" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rasol alb la tavă