Chiftelute in aluat de bere

de Lavinia in Vita, 20 Noi 2012 | 4097 vizualizari

 

Bineinteles ca nu m-am putut abtine la aceste delicioase chiftele si am "furat" si eu reteta de la gaby_d .Multumesc pentru reteta! Prima data am facut de proba intr-o tava mai mica sa vedem cum sunt,le-a mancat iubitul meu pe toate:)) Trebuiau sa vina ai mei de la servici si am mai bagat o tura la cuptor.Am modificat putin reteta,ce-i drept ca am avut niste chiftelute de ieri gata facute!Au mers de minune alaturi de un sos picant de rosii...

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • -400 g faina
  • -1 pliculet drojdie uscata
  • -250 ml bere
  • -5 linguri ulei de masline
  • -1/2 lingurita sare
  • Chiftelute:
  • 500 g carne tocata de porc/vita
  • 1 ou
  • 2-3 catei de usturoi zdrobiti
  • 50 g miez de paine inmuiat in lapte/apa
  • sare
  • piper
  • 1 ceapa mica
  • 1 lingura bulion
  • 2 feliute slanina afumata tocata marunt
  • Sos:
  • 200 ml suc de rosii
  • 150 ml apa
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita secretul gustului
  • 2 catei usturoi zdrobiti
  • 2 foi dafin
  • patrunjel proaspat
  • piper
  • 2-3 feliute ardei iute
  • 20 ml ulei masline
  • 1 lingura faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in aluat de bere:

Pentru aluat am amestecat faina cu drojdia. Am adaugat sarea ,berea si la final uleiul. Am framantat bine timp de 5 minute pana a devenit un aluat nelipicios.

Pentru chiftelute am calit ceapa cu bulionul ,am adaugat restul ingredientelor si am modelat chiftelute potrivite. (Cum am spus si mai sus eu le-am avut gata prajite de ieri)

Am impartit aluatul in 15 parti egale si am pus in mijlocul fiecarei bucatele o chifteluta. Am stras marginile bine si am aplatizat usor.

Am uns un vas termorezistent cu unt si am introdus chiftelutele la cuptor pentru 35 de min.(Eu le-am uns cu galbenus si am presarat putin sare pe ele

Pentru sos am pus sucul de rosii pe foc impreuna cu  apa ,usturoiul,ardeiul iute si foile de dafin. Am amestecat faina cu uleiul de masline si am mai lasat sa fiarba 10 minute.Am mai adaugat zahar,,secretul gustului si patrunjel proaspat tocat.Este un sos dulce/picant delicios



Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in aluat de bere" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (32)

Lavinia 1

21.11.2012, 22:10

Multumesc mamaie

Krystyan Trendy 1

23.10.2013, 18:50

interesanta reteta

Lavinia 1

24.10.2013, 21:35

multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute cu parmezan in aluat de bere.