Chiftele cu ceapa

de Lau in Vita, 6 Ian 2017 | 5474 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • Chiftele
  • 500 g carne tocata vita
  • 1 ou
  • 5 catei usturoi
  • 4 linguri pesmet
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • Marinata
  • 4 cepe
  • 150 ml apa
  • 150 ml otet
  • Sos
  • 200 g maioneza
  • 100 g smantana
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele cu ceapa:

Marinata. Curatam ceapa, o spalam, dupa care o taiem solzisori, o punem intr-un bol, peste care adaugam apa si otetul. Lasam la marinat cateva ore.

Chiftelele. Intr-un bol, adaugam carnea tocata, oul batut, usturoiul pisat si restul de ingrediente dupa gust; amestecam bine, dupa care cu mainele umede, formam chiftelele pe care le prajim in uleiul incalzit.

Le scoatem pe un servetel absorbant.

Intr-un bol, adaugam maioneza, ceapa scursa de zeama (eu am pus-o intr-o strecuratoare 10 min si am presat cu mana) smantana, sare, amestecam bine, dupa care adaugam chiftelele reci.

Se poate servi imediat, dar parca e mai buna, dupa ce sta la frigider cateva ore:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Beef Bourguignon