Visine la borcan, pentru prajituri

de RODIMUR in Conserve, 5 Iul 2018 | 4891 vizualizari

 

Pentru că încă sunt multe vișine în piețe, ar fi bine să conservăm câteva la borcan, cu prețuri și eforturi minime, pentru prăjiturile din lunile de toamnă și de iarnă. Așa am făcut anul trecut și am fost foarte mulțumită de rezultat!
Din ingredientele de mai jos mi-au ieșit 3 borcane de 700 grame, suficient pentru dulciurile pe care le voi face când se va răci vremea și când aceste fructe nu se vor mai găsi în piețe.
Nu am socotit în timpul pentru preparare, perioada în care vișinele trebuie să stea, la frigider, ca să se dizolve zahărul.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de vișine
  • 1 kg de zahăr tos
  • 2 aspirine pisate
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Visine la borcan, pentru prajituri:

Vișinele se curăță de frunze și de codițe, se spală de câteva ori cu apă rece și apoi se lasă să se scurgă bine.

Când vișinele s-au scurs de apă, se scot sâmburii, în așa fel încât să nu se strivească și să-și păstreze forma, pe cât posibil.

Se pune o jumătate din cantitatea de vișine, curățate de sâmburi, într-un vas încăpător, se toarnă o jumătate din cantitatea de zahăr, după care se mai pune un strat de vișine și la urmă, zahărul care a rămas. Se amestecă ușor, pentru ca zahărul să pătrundă peste tot.

Se lasă vasul cu vișine și zahăr la frigider, până a doua zi, când se verifică dacă s-a dizolvat tot zahărul. Se adaugă cele două aspirine pisate și se amestecă iarăși, ca să se disperseze în tot conținutul. Dacă zahărul nu s-a topit, se amestecă din nou, cu grijă, pentru a nu strivi vișinele și se mai poate lăsa vasul câteva ore, la frigider.

Când zahărul s-a dizolvat, se pun vișinele în borcane curate și uscate, pregătite din timp și  se toarnă deasupra siropul format.

Se închid borcanele ermetic și se depozitează în cămară, sau beci, la loc răcoros.

Siropul rămas poate fi turnat în sticle închise ermetic, sau poate fi consumat imediat, cu apă minerală. Este foarte bun!

Și siropul din borcane va putea fi consumat la fel, după ce veți folosi vișinele în dulciuri.

TIPS-URI

1

Mai întâi spălați bine vișinele cu apă rece și lăsați-le să se scurgă.

2

Recomand scoaterea manuală a sâmburilor, pentru că astfel se poate păstra forma vișinelor.

3

Pisați bine (praf) aspirinele înainte de a le amesteca în vișinele cu zahăr.

4

Depozitați borcanele cu vișine într-un loc întunecat și răcoros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Visine la borcan, pentru prajituri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Visine la borcan, pentru prajituri