Noi preferam mancarea de varza proaspata pe care o acrim in timpul pregatirii, pe cea acrita de toamna o folosim pentru sarmale.
Am pregatit intai carnatii la cuptor.
Eu ii pun pe gratarul cuptorului si sub gratar pun o tava cu apa si ii pregatesc asa cam 20 minute la 180 grade.
Varza spalata si scursa am tocat-o si sm frecat-o cu putina sare si piper. Am lasat-o asa sa se odihneasca cam 10 minute timp in care am tocat ceapa si am calit-o in ulei la foc incet.
Am adaugat varza peste ceapa, am pus printre varza foile de dafin si am dat la cuptor la 175 grade pana cand a inceput varza sa se inmoaie, cam 35 minute, apoi am adaugat pasta de rosii si am mai lasat cateva minute la cuptor dupa care am tocat mararul si l-am amestecat in varza, am stors zeama de la 1/2 lamaie am asezat carnatii deasupra si am oprit cuptorul.
Am lasat asa cateva minute la cuptor, dupa care am servit cu smantana si ardei iute si mamaliguta.
1
Pentru cine prefera grasime mai multa in varza, carnatii se pot praji impreuna cu ceapa.