Reteta rapida de pulpe de pui, pe pat de varza dulce, la cuptor

de vasimur in Pui, 29 Noi 2023 | 2055 vizualizari

 

Fiind sezonul verzei, m-am gândit să reiau o rețetă mai veche, de pulpe de pui la coptor, dar de data asta, pe pat de varză dulce, morcovi și roșii, Deoarece varză proaspătă se găsește aproape tot anul, în market și chiar la piață, puteți face acest fel de mâncare, oricând vă este poftă! Pulpele de pui le puteți pune la marinat chiar și cu o seară înainte, dar de data aceasta m-am hotărât la o marinare uscată, rapidă.
Pentru aceasta Reteta rapida de pulpe de pui, pe pat de varza dulce, la cuptor sunt necesare urmatoarele ingrediente: varza, pui, ceapa, suc rosii, condimente.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta rapida de pulpe de pui, pe pat de varza dulce, la cuptor
  • 3 pulpe de pui, întregi
  • 1 varză proaspătă
  • 1 ceapă roșie (sau galbenă)
  • 4-5 linguri suc de roșii (opțional)
  • 1 roșie proaspătă, mai mare
  • 4-5 căţei de usturoi
  • 4 linguri ulei de floarea soarelui sau de măsline
  • 1 linguriță oțet balsamic (opțional)
  • zeamă de lămâie (opțional)
  • coajă de lămâie ecologică (opțional)
  • oregano sau cimbru, după gust (opțional)
  • piper după gust
  • sare după gust
  • boia de ardei dulce (sau iute), după gust
  • verdeață de mărar sau pătrunjel, tocată mărunt
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta rapida de pulpe de pui, pe pat de varza dulce, la cuptor:

Iata cum se prepara Reteta rapida de pulpe de pui, pe pat de varza dulce, la cuptor

Ne ocupăm mai întâi de pulpe, ca să aibă timp să se marineze. Curățăm pulpele de eventuale pene sau puf și le spălăm bine. Dacă sunt prea mari, putem să le tăiem în două.

Pentru marinare am folosit sare, piper, boia de ardei dulce, sos de soia, sos de piper, oțet balsamic, ulei de măsline. Puteți să folosiți și alte condimente, dacă vreți. Pudrăm pulpele cu condimentele dorite și le lăsăm să se marineze! Marinarea va frăgezi carnea iar gusturile se vor întrepătrunde!

Între timp tăiem varza în felii mai groase, cam de două degete și le punem pe fundul tăvii. Peste ele punem rondele de ceapă, de morcovi și felii de roșie. Strecurăm și câțiva căței de usturoi, tăiați felii. Inițial am vrut să pun, printre feliile de varză și un cartof sau doi, tăiați cubulețe, dar am renunțaț în cele din urmă!      Condimentăm cu sare, piper, boia de ardei, după gust și cu orice alte plante aromatice ne place (oregano, cimbru uscat...). Stropim apoi cu o lingură/două de ulei de măsline sau de floarea soarelui.

Deasupra acestui pat așezăm pulpele de pui, care între timp s-au marinat. Punem tava în cuptorul încins și lăsăm până când carnea este rumenită, cât de mult ne place, iar furculiţa intră cu uşurinţă în ea. Când este gata, scoatem din cuptor și presărăm deasupra mărar sau pătrunjel verde, tocat mărunt.

Cât de simplă și gustoasă, poate fi această rețetă rapidă, de pulpe de pui la cuptor... carnea este moale și suculentă iar pielea crocantă! Mai mult, acest fel de mâncare este dietetic și foarte dulce, de la legume.

Poftă bună!

Vezi si reteta de Rasol de porc cu varza dulce.

TIPS-URI

1

Puteți folosi un vas yena cu capac, o cratiță cu capac sau tavă acoperită cu folie de aluminiu, pentru ca să se rumenească frumos carnea.

2

Dacă vă place folosiți boia de ardei iute.

3

Puteți condimenta cu orice verdeţuri şi ierburi aromatice vă face plăcere.

4

În loc de ulei puteți folosi unt topit.

5

Puneți carnea la marinat chiar și cu o zi înainte și ea se va frăgezi şi se va umple de aromele minunate ale marinadei în care a stat.

6

Dacă nu am acoperit tava cu folie de aluminiu sau capac, periodic deschidem cuptorul şi stropim carnea cu sosul din vas, ca să nu se usuce.

7

Preparatul este gata când carnea e rumenită cât de mult vă place, iar furculiţa intră cu uşurinţă în ea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta rapida de pulpe de pui, pe pat de varza dulce, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pui cu legume - mancare chinezeasca