Varza a la Cluj

de gaby_duceag in Mancaruri cu carne, 21 Oct 2010 | 20105 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o varza mare
  • 500 gr carne tocata
  • o ceasca mare orez (aproximativ 300 gr)
  • cimbru (o lingura, tocat)
  • 3 linguri pasta tomate
  • sare
  • piper
  • 2 cepe
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza a la Cluj:

Varza se toaca  (depinde cum o preferati) si se freaca cu putina sare.

Se pune intr-un vas impreuna cu 200 ml apa si se fierbe aproximativ 15 minute amestecand, pana ce se inmoaie bine.

Ceapa tocata se caleste, se adauga carnea, pasta de tomate, sare si piper. Se calesc 10 minute.

Orezul se spala bine si se fierbe 10 minute in aproximativ 200 ml apa (pana se umfla si absoarbe apa. Se adauga cimbrul.

Cele trei compozitii se amesteca ; se potriveste gustul de sare si piper si se toarna intr-un vas termorezistent (yena, tuci, vas de lut, tajine) uns cu unt.

Se introduce in cuptorul preincalzit pentru o ora si jumatate.

Se serveste cu mamaligutza sau paine, cu ardei iute si smantana.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

gaby_duceag 1

28.10.2010, 00:01

petricaaa, abia acu' am vazut ce-ai scris aici. sarumana de aprecieri, insa...nu po' sa mint..vasele-s cosmaru' meu, si..nu vasele, ca eu murdaresc TOATA BUCATARIA).

eleny2010 1

13.11.2010, 15:45

gaby arata nemaipomenit..vreau si eu .. ma gandeam daca imi iese mankrik asta.. ca mi se pare putin complicat

eleny2010 1

13.11.2010, 15:48

bv ,felicitari petrica . esti o persoana deosebita din cate ai zis . Eu cred k fericirea vietii e s-ai un copilas pe care sa il ingrijesti,iubesti si sa il resfetii. nu prea ai noima viata cand esti singur. degeaba gatesti daca nu ai cui sa pui o farfurie de mancare pe masa si sa se minunateze ce fac manutele tale familia e ceva minunat. nu e usor dar e frumos.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti in vas roman