Varza calita cu cartofi ca la Kracovia

de Ksenya in Mancaruri de post, 7 Dec 2021 | 11322 vizualizari

 

Va prezint o reteta poloneza de post delicioasa.
Desi la prima vedere pare ca-i ceva banal ,in realitate este un prepart foarte complex si foarte satios.
Varza gatita astfel este crocanta ,nu terciuita.
Un preparat ce merita toata atentia .
 

 

INGREDIENTE

  • 3-4 cartofi mai mari
  • 1/2 capatina varza cam de 1,5 kg
  • 4 catei usturoi
  • 4 linguri ulei
  • 1 legatura verdeata ,marar sau patrunjel de care va place
  • 1 morcov potrivit
  • 1 varf cutit boia iute afumata(optional)
  • 1/2 lingurita zahar
  • o ceapa
  • 2 rosii sau jumatate de cutie rosii cubulete
  • 3 -4 linguri pasta de rosii
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza calita cu cartofi ca la Kracovia:

Cartofii curatati si spalati ii taiem felii pe lung saram si piperam putin.

 Ueiul il incalzim bine intr-un ceaunel de tuci,sau cratita in care fierbem sarmalele,

adaugam cartofii si-i sotam pana devin usor aramii si aproape facuti.

Scoatem cartofii pe un platou .

In uleiul ramas ,adaugam ceapa taiata solzisor,cand a devenit sticloasa ,adaugam zaharul ,amestecam ,lasam un minut,apoi adaugam morcovul spalat si taiat feliute.Adaugam pasta de rosii, si rosiile ,totul sotam timp de 5 minute.

Varza spalata si taiata grosier o adaugam in oala ,amestecam si acoperim cu capac.

Cand varza s-a lasat un pic,adaugam cartofii,amestecam,acoperim cu capac. Mai lasam 15 min.

La sfarsit,adaugam usturoiul zdrobit,verdeata,potrivim de sare si piper dupa gust ,adaugam boiaua iute (optional).Amestecam si mai lasam 2-3 minute. Oprim flacara si dupa 5 minute se poate servi.

 

 

Varza poloneza este gata!

Se poate servi cu muraturi sau cu ce va place.

 

 

 

TIPS-URI

1

Cand nu este post ,la sfarsit adaugati 2-3 linguri de unt topit.

2

Nu fierbeti varza mult,riscati sa terciuiasca.

3

Alegeti varza coapta si crocanta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza calita cu cartofi ca la Kracovia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de cartofi noi si mazare