Va prezint o reteta poloneza de post delicioasa.
Desi la prima vedere pare ca-i ceva banal ,in realitate este un prepart foarte complex si foarte satios.
Varza gatita astfel este crocanta ,nu terciuita.
Un preparat ce merita toata atentia .
Cartofii curatati si spalati ii taiem felii pe lung saram si piperam putin.
Ueiul il incalzim bine intr-un ceaunel de tuci,sau cratita in care fierbem sarmalele,
adaugam cartofii si-i sotam pana devin usor aramii si aproape facuti.
Scoatem cartofii pe un platou .
In uleiul ramas ,adaugam ceapa taiata solzisor,cand a devenit sticloasa ,adaugam zaharul ,amestecam ,lasam un minut,apoi adaugam morcovul spalat si taiat feliute.Adaugam pasta de rosii, si rosiile ,totul sotam timp de 5 minute.
Varza spalata si taiata grosier o adaugam in oala ,amestecam si acoperim cu capac.
Cand varza s-a lasat un pic,adaugam cartofii,amestecam,acoperim cu capac. Mai lasam 15 min.
La sfarsit,adaugam usturoiul zdrobit,verdeata,potrivim de sare si piper dupa gust ,adaugam boiaua iute (optional).Amestecam si mai lasam 2-3 minute. Oprim flacara si dupa 5 minute se poate servi.
Varza poloneza este gata!
Se poate servi cu muraturi sau cu ce va place.
1
Cand nu este post ,la sfarsit adaugati 2-3 linguri de unt topit.
2
Nu fierbeti varza mult,riscati sa terciuiasca.
3
Alegeti varza coapta si crocanta.