Daca tot suntem in post va dau o idee de gatit;daca urmati intocmai reteta mea,va garantez ca nu stiti ce mancati!
Adevarata reteta de varza a la Cluj nu o cunosc,asta e varianta mea de post.
Punem soia intr-un vas pe foc impreuna cu 1 lingurita sare, piper, putin cimbru, usturoiul zdrobit si lasam 10 minute; In alt vas calim ceapa in putin ulei, adaugam soia scursa, amestecam bine si mai condimentam la nevoie; in alt vas cu restul de ulei, punem varza taiata fin sa se caleasca, stingem cu 1 ceasca de supa de legume fierbinte si lasam pe foc pana scade si varza este moale
In compozitia de soia adaugam orezul inflorit cateva minute in apa cu sare sau tot in supa de legume, pe foc
Intr-o tava unsa cu ulei, punem un strat de varza, apoi soia, acoperim cu restul de varza, deasupra turnam bulionul dizolvat intr-o ceasca cu apa si dam la cuptor 40-50 minute
Se serveste dupa preferinta, dar noi am servit cu mamaliguta.
1
supa de legume o puteti face repede dintr-un cub concentrat de legume fiert in 1l de apa