Varza a la Cluj

de Adi in Mancaruri de legume, 10 Mar 2019 | 6782 vizualizari

 

Cand nu avem chef de impletit sarmale pregatim varza a la Cluj, ca tot gustul acela il are si se pregateste mai usor.
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru stratul de varza:
  • 1,5 kg varza acra
  • 2 cepe medii
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita boia de ardei afumata
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita marar uscat
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • Pentru stratul de orez:
  • 250 gr orez
  • 800 ml apa
  • 1/2 lingurita sare
  • Pentru stratul de carne:
  • 1 kg carne tocata ( vita+porc)
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță piper macinat
  • 2 cepe
  • 1 lingură ulei
  • 2 lingurite boia de ardei afumata
  • cateva felii de bacon
  • 500 gr smantana acra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza a la Cluj:

Pentru stratul de varza, tocam varza fideluta și o tinem in apa rece 15 minute, doar daca este prea acra. 

Punem uleiul la incins si calim in el ceapa tocata, apoi adaugam varza bine scursa si o amestecam cu ceapa, pe foc. O lasam sa se caleasca 10-12 minute, asezonand-o cu condimentele enumerate, puse in doua prize. 

Intre timp punem si orezul la fiert in apa cu sare si il lasam sa se prepare cam 3/4 din cat ar trebui in mod normal.

Pentru stratul de carne, calim ceapa in uleiul incins, adaugam carnea tocata si amestecam intens sa se desfaca si sa se rumeneasca uniform. Adaugam condimentele si lasam carnea sa se prepare pana este bine patrunsa.

Intr-un vas termorezistent asezam feliile de bacon impletite frumos, iar peste ele un strat de varza. Peste varza asezam stratul de orez, apoi stratul de carne si terminam cu un strat de varza.

Peste varza intindem smantana si dam vasul la cuptor la 175 de grade, pentru aproximativ 30 de minute.

Servim varza a la Cluj cu ardei iute si paine de casa.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Varza dulce cu smantana si marar