Fasole batuta

de VERONICA2607 in Mancaruri de post, 7 Mar 2012 | 3885 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole alba bob mare
  • 6 cepe mari
  • 1 lingura bulion
  • sare
  • piper
  • 3 catei usturoi
  • 2 frunze dafin
  • 4 linguri ulei
  • 2 lingurite zahar
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Se spala fasolea de cu seara si se lasa in apa pana a doua zi. A doua zi se scurge de apa si se pune alta apa cat sa o acopere, foile de dafin si se aseaza pe foc la fiert. Se completeaza cu apa de cate ori este nevoie. Cand este aproape fiarta se adauga sare, o ceapa curatata, spalata si taiata in 4, usturoiul curatat si spalat. Se lasa la fiert pana ce ramane doar putina apa. Cand este gata fiarta se ia de pe foc, se scot frunzele de dafin si se mixeaza cu robotul vertical. Se asezoneaza de sare si piper si se aseaza in vase pentru a se raci.

Separat se curata cele 5 cepe ramase, se spala si se taie solzisori, se calesc in ulei, bulionul se subtiaza intr-o cana de apa si se adauga peste ceapa, se adauga si sare, piper dupa gust si zaharul. Se lasa la fiert pana ce scade. Acest sos de ceapa se aseaza peste fasolea batuta racita.

POFTA BUNA!

TIPS-URI

1

nu se adauga sare in fasole de la inceput pentru ca o sa fiarba mult mai greu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ardei