Se spala fasolea de cu seara si se lasa in apa pana a doua zi. A doua zi se scurge de apa si se pune alta apa cat sa o acopere, foile de dafin si se aseaza pe foc la fiert. Se completeaza cu apa de cate ori este nevoie. Cand este aproape fiarta se adauga sare, o ceapa curatata, spalata si taiata in 4, usturoiul curatat si spalat. Se lasa la fiert pana ce ramane doar putina apa. Cand este gata fiarta se ia de pe foc, se scot frunzele de dafin si se mixeaza cu robotul vertical. Se asezoneaza de sare si piper si se aseaza in vase pentru a se raci.
Separat se curata cele 5 cepe ramase, se spala si se taie solzisori, se calesc in ulei, bulionul se subtiaza intr-o cana de apa si se adauga peste ceapa, se adauga si sare, piper dupa gust si zaharul. Se lasa la fiert pana ce scade. Acest sos de ceapa se aseaza peste fasolea batuta racita.
POFTA BUNA!
1
nu se adauga sare in fasole de la inceput pentru ca o sa fiarba mult mai greu.