Varza a la Cluj

de novembber in Porc, 13 Apr 2011 | 5024 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 varza
  • 800 g carne tocata porc
  • 3 cepe mici
  • 1 ardei gras
  • 3 catei usturoi
  • 4 linguri orez
  • o conserva rosii (400ml)
  • 100 g kaiser
  • smantana
  • ulei
  • condimente: cimbru, marar, coriandru, boia dulce, sare si piper
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza a la Cluj:

Orezul se spala si se pune la fiert cu un praf de sare. Cand este fiert se scurge bine de apa si se amesteca cu o lingurita de coriandru macinat.

Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in 2-3 linguri de ulei, se presara boia (cam 2 linguri), se adauga ardeiul tocat marunt. Apoi se pune carnea tocata, se amesteca si se presara 3-4 lingurite de cimbru uscat, sare si piper dupa gust. Se lasa sa se patrunda carnea bine, adaugandu-se apa daca e necesar. Cand este gata se lasa sa se raceasca si se pune deoparte.

Varza se taie fideluta, se amesteca cu sare si o lingura de marar (eu am avut congelat), si se freaca varza pana se inmoaie. Se caleste in 2-3 linguri de ulei.

Intr-un vas de yena se aseaza in straturi: varza, sos de rosii, kaiser feliute, orez, carnea tocata, smantana, sos de rosii, varza, kaiser, sos de rosii si smantana

Se da la cuptor, la foc mediu pentru cel putin jumatate de ora. Se serveste cu smantana si paine taraneasca. Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Varza cu afumatura si usturoi a la Costeo