Daca tot am fost sambata la padure am cules si o plasa de urzici. Nu-mi mai simteam degetele de la mana dreapta :) dar ce mai conteaza? Am petrecut o zi in natura, ne-am distrat, ne-am simtit bine.
Bineinteles ca pe langa faptul ca am cules urzici, ne-am si jucat si plimbat prin padure si pe la zoo.
Sambata seara am preparat si urzicile, care se fac foarte usor si in foarte multe feluri. In perioada aceasta e bine sa consumam cat mai multe urzici, spanac, "buruieni". :) Urzicile sunt o sursa bogata de fier, au proprietati tonice, antioxidante, detoxifiante.
Mie nu-mi plac decat facute cu lapte, la fel cum gatesc si spanacul.
Urzicile se oparesc ( eu le-am fiert vreo 5 minute). Se pun intr-o strecuratoare sa se scurga, apoi dupa ce s-au racit se toaca marunt. (Eu le-am tocat cu mixerul vertical). Din ulei, faina, lapte se face un sos bechamell, in care se pun urzicile, usturoiul zdrobit si sarea dupa gust. Se fierbe 5 minute amestecand in continuu sa nu se prinda. Se serveste cu ochiuri, snitele, chiftele, etc.