by dicarmencitta1957
Urzicile de primavara,o adevarata sanatate.
Curatam urzicile si le spalam in multe ape pentru ca urzicile sunt pline de nisip si mult praf.Dupa ce am terminat curatatul si spalatul urzicilor,punem o oala mare cu apa la fiert,ca sa oparim urzicile.Aceasta apa este buna pentru baut,daca o suportati.
Curatam ceapa rosie si o tocam marunt,dupa care o calim in 2 linguri de ulei de masline extravirgin.Intre timp urzicile le-am pus intr-o strecuratoare pentru scurs surplusul de apa.Adaugam urzicile,pe care le tocam(le putem baga si la robot) peste ceapa prajita,asezonam cu condimentele dorite si bagam craticioara la cuptor pentru 30 de minute.In aceste urzici eu pun si 2 linguri de malai grisat ca sa le lege mai mult.Fiecare este liber sa puna apa cata doreste in urzici,eu la cantitatea de cel putin 2 kg de urzici pun cam 2 cani de apa.Daca urzicile sunt din cele noi, se fac imediat.
Pregatim mamaliguta,eu o fac un pic mai tare asa ca o fierb mai mult,iar in apa adaug 1 lingura de unt(iese mai gustoasa mamaliguta).O lasam sa se raceasca si apoi o taiem felioare ca sa putem sa o prajim un minut pe o parte si un minut pe cealalta parte.Mamaliguta prajita si cu oul ochi prajit,vor da o aroma super-gustoasa urzicilor.Eu am avut mamaliguta facuta cu o zi inainte,deci este mai tare si merge de minune prajita.Pofta buna !!!
Acest fel de mancare,efectiv nu am avut la ce categorie sa-l trec,asa ca l-am trecut la mancare de post,desi are ou prajit.