Se face ca si aluatul de pine azi am profitat si am framintat mai mult aluat impreuna cu cel de pitzza si am facut si citeva turte , ma-m intors in timp la ani copilariiei,cind de fiecare data mama face pine ne frigea in tigaie si turte pina pinea era gata .. Sunt bune tate dar ingrasa ..hi ,hi si eu saracuta sunt slaba rau ..
Se pune faina intr-un castron, se face un cuib in ea,se adauga ,zaharul ,sarea,si drojdia apoi apa calduta se face o maia si se lasa la crescut 10 min apoi se framinta in continuare ca si aluatul de pine.
Se acopera cu un prosop si se lasa la crescut .
Cind aluatul este crescut se pune intr-o tigaie ulei, se lasa bine la incins, apoi se modeleaza turtele cu minile unse sa nu se lipeasca si se pun la fript.
Se intoarc pe ambele parti,sunt gata cind sunt bine rumenite.
Turtele sunt gata de servit .Pofta mare!
1
Se pot servi cu diferite dulceturi
2
Eu am pus linga miez de lapte
3
Se pot servi si cu diferite feluri de brinza