Vinete si dovlecei pe gratar

de SanatateAcasa in Mancaruri de post, 11 Mar 2012 | 4002 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

  • 1 dovlecel mic,
  • 1 rosie mica,
  • 1 ciuperca mare, alba,
  • sare, piper,
  • 3-4 catei de usturoi,
  • tocati marunt,
  • busuioc proaspat, maruntit,
  • cateva masline taiate rondele,
  • 1 vanata mica si putin ulei de masline sau de floarea-soarelui.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete si dovlecei pe gratar:

 Legumele se spala cu apa rece si se dau deoparte. Se taie rondele (cateva din dovlecel, circa jumatate). Rondelele se taie pe jumatate si apoi in cubulete mici. Restul de dovlecel se taie pe lungime, adica pe mijloc.

Ciuperca se taie in felii, apoi in cubulete. Vanata nu se decojeste, la fel ca si dovlecelul. Se inlatura codita si se taie pe jumatate.

Bucatile de dovlecel si vanata trebuie taiate de asa maniera cat sa stea pe gratar, deci, daca aluneca, mai taiati din coada, astfel incat sa obtineti paturi pentru cuburile de legume. Rosia se spala, se taie in cubulete. Maslinele, fara samburi, se taie in rondele.

Se presara peste dovleceii taiati pe lungime si vanata putin ulei de masline sua de floarea-soarelui. Se adauga sare, piper si usturoi tocat marunt.

Paturile de legume (dovlecei si vanata) se asaza pe gratar si se stropesc inainte cu putin ulei, sare si piper. Se intorc din cand in cand, iar cand sunt usor rumenii se adauga legumele taiate cubulete (resturile de vanata, de dovlecel, ciuperca taiata cubulete, maslinele, usturoiul tocat marunt si rosia).

Se tin legumele pe gratar cateva minute, dupa care se iau de pe gratar si se servesc cu putin busuioc proaspat tocat marunt, presarat pe deasupra sau alta verdeata proaspata.

Se pun peste paturile de legume (de vanata si de dovlecel) rosiile taiate cubulete, dovlceii taiati cubulete, resturile de vanata taiata in cubulete, ciuperca taiata in cubulete si maslinele.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete si dovlecei pe gratar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Turnulete de pui, vinete si dovlecei