Turte wassa

de alinutzika in Piine, 19 Iun 2012 | 5793 vizualizari

 

Niste painici foarte sanatoase , dar si foarte gustoase! Contin multe fibre care ajuta la digestie, la slabire , etc. Am folosit tarate de ovaz, pentru ca sunt mult mai bune la gust decat cele de grau. Sunt ceva mai scumpe , dar au un gust dulce, nu amarui, comparativ cu celelalte si o culoare mai deschisa. Eu folosesc aceasta reteta si cand fac blatul de pizza, dar si cand vreau sa mananc paine. De fapt, paine alba nu mananc decat extrem de rar. Le coc pe grill si ies putin crocante. Mie imi plac enorm si piticului meu la fel.

 

INGREDIENTE

  • o cana faina integrala de grau
  • o cana tarate de ovaz
  • un sfert de lingurita bicarbonat (sau drojdie)
  • un sfert de lingurita sare
  • apa cata cuprinde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte wassa:

Se framanta cu mana toate ingredientele. Se imparte cantitatea in doua parti , carora li se da forma de minge, apoi se aplatizeaza cu mana. Se coc pe grillul incins. Al meu e cu capac , iar cand il inchid, nu mai e nevoie sa le intorc si pe cealalta parte sa se coaca. Daca al vostru e fara capac, intoarceti turta si pe cealalta parte si coaceti-o.

Serviti-o goala, cu salata de vinete, ton, branza.....orice.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte wassa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]