Iată o rețetă de pâine pufoasă de casă, cu unt și lapte, moale, aromată și ușor de preparat, perfectă pentru orice ocazie.
Pentru această Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt sunt necesare următoarele ingrediente: făină, ou, lapte, unt, drojdie.
Cum se prepara aceasta Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt:
Unge cu unt tava de copt, apoi tapeteaz-o cu puțină făină.
Pune laptele la încălzit și adaugă zahărul. Pune făina în bolul unui robot de frământare, adaugă drojdia uscată, sarea, laptele călduț și un ou. Frământa pentru 7-8 minute, până când devine omogen aluatul. Continuă frământarea, încorporând treptat uleiul. Formează o bilă din aluat, acoperă vasul cu un prosop de bucătărie și lasă la dospit timp de o oră și jumătate. După ce a crescut, scoate aluatul pe blatul înfăinat ușor și întinde-l în strat egal într-o foaie mare. Unge aluatul cu untul moale, apoi rulează-l strâns. Porționează rulada obținută în felii și așază-le în tava de copt. Lasă la dospit pentru 10-15 minute, apoi unge pâinea cu ou bătut. Coace pâinea în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, pentru aproximativ 35-40 de minute. După coacere, scoate tava din cuptor și lasă pâinea la temperat, apoi transfer-o pe un blat de lemn. Bucură-te de gustul ei bun și de textura pufoasă.