Paine neagra

de Lau in Piine, 19 Mar 2011 | 4394 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina neagra
  • 2 ou
  • o lingura sare
  • 2 linguri zahar daca o dorim mai dulce punem mai mult
  • 2 linguri margarina
  • 30 g drojdie proaspata
  • 300 ml apa calduta
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine neagra:

facem maiaua din 1 ou, 2 linguri de apa calduta, margarina si un pic de sare ,

amestecam si lasam 15 min,

intr-un lighean punem faina facem gaura in mijloc adaugam maiaua,framantam aluatul  si lasam o ora la cald pana isi dubleaza volumul

dam forma pe care o dorim painii.

eu am facut ca o chifla mai mare, ungem cu oul batut si dam la cuptor pana se rumeneste

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine neagra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]