Ce faci cand e frig afara la jumatatea lunii mai, pai dai drumul la cuptor, strangi branzeturile din frigider si te apuci de framantat placintele. Am vazut eu un filmulet pe instagram si tare mi-a placut ce am vazut . Sincer eu nu am urmat etapele chiar ca-n filmulet, am facut cum mi-a fost comod si cum am crezut eu ca e mai bine, deobicei in filmuletele astea reteta nu este explicata pas cu pas, dar daca ai cat de cat habar sa gatesti iti dai seama daca e ok sau nu sa te apuci sa faci reteta. Concluzia este ca eu am adaptat-o dupa cum am crezut eu ca e bine, am respectat decat plierea aluatului. Am facut 7 placinte mai barosane si restul mai micute, adica 16 buc. Daca nu aveti multi pofticiosi prin zona e bine sa faceti decat jumatate de compozitie.
Pentru Placintele cu branzeturi - Reteta delicioasa si usor de facut ai nevoie de urmatoarele ingrediente: faina, lapte, drojdie, unt, branzeturi, oua.
Cum se prepara Placintele cu branzeturi - Reteta delicioasa si usor de facut
Aluat : Intr-un castron am cernut faina, am facut o adancitura in mijloc, am pus zaharul si drojdia, pe margini am presarat sarea. Laptele si apa le-am amestecat si le-am incalzit putin, apoi am turnat in mijlocul fainii din castron, putin cate putin si am inceput sa amestec, alternam laptele si apa cu uleiul, am framantat un aluat nelipicios pe care l-am pus la crescut pana ce si-a triplat volumul.
Dupa ce a crescut am presarat faina pe masa de lucru, am rasturnat aluatul si i-am dat o forma dreptunghiulara pe care am impartit-o in 5 parti aproximativ egale. Din fiecare parte am format 5 bile pe care le-am acoperit cu un servet si le-am lasat la crescut cca 15-20 min. Am topit untul si l-am amestecat cu uleiul. Am luat o bila crescuta si am intins-o intr-un dreptunghi cat mai subtire, recunosc ca n-am avut rabdare sa bibilesc prea mult partea asta, nu m-am straduit prea mult, se putea sa-l intind si mai subtire, dar pofta era prea mare. Deci am intins cat mai subtire am uns cu untul topit amestecat cu uleiul si am pliat parte peste parte de la stanga la dreapta si de la dreapta la stanga asa cum se vede in imagine, apoi am mai uns din nou si am pliat de jos in sus si de sus in jos, adica parte peste parte, cum se vede in imagine. Bucata obtinuta am rulat-o si am taiat-o in 3 parti. Am procedat la fel cu restul de bile, am mai lasat la crescut inca 15 min.
Umplutura : Dupa cum am zis nu am cantarit nimic doar am amestecat branzeturile pe care le aveam in frigider.
Dupa ce au crescut am format 7 placinte mai mari, restul fiecare parte am mai taiat-o in doua sa obtin niste placintele mai mici. Am luat o parte am intors-o invers decat a fost taiata si am aplatizat-o cu mana formand un cerc de aluat, am pus umplutura pe jumatate si am pliat cu jumatatea fara umplutura, am presat pe margine si am asezat in tava placintele. Se vede in imagine cum am procedat. Am uns placintelele cu ou batut si am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C; sub tava am pus un vas cu apa. Am lasat sa se rumeneasca frumos, n-am cronometrat cat au stat la cuptor, am urmarit cand au inceput sa se rumeneasca . Le-am scos din cuptor si le-am servit asa calde. Sunt bune si reci sau se pot reincalzi la cuptorul cu microunde. Sa aveti pofta, eu mi-am facut-o si linistit-o !
Poti incerca si varianta dulce de Placinte cu branza dulce, foarte gustoase sau poti incerca varianta de Placinte cu carne, foarte usor de preparat si gustoase.
Iti recomandam si reteta de Placinte cu spanac si branza, un aperitiv excelent.