Turta dulce stelute - Pupicei de Oameni de Zapada

de Constelatialeu in Dulciuri, 16 Dec 2016 | 4538 vizualizari

 

M-am inspirat de la Timea, desi migaloase, mai ales cand, de buna voie si nesilita de nimeni, iti complici viata, merita efortul, sigur copilasii se vor bucura.....am primit o provocare si sper sa-i fac fata......

 

INGREDIENTE

  • 200 g zahar caramelizat stins cu 100 ml apa calduta
  • 3 galbenusuri 150 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 50 g untura
  • 1 lingurita rasa cu bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1/2 lingurita nucsoara macinata
  • 1/4 lingurita ghimbir macinat
  • cca 900 g faina
  • Glazura
  • 3 albusuri
  • 225 g zahar farin
  • bombonele colorate
Portii: 100
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce stelute - Pupicei de Oameni de Zapada:

Mai intai, ne pregatim ingredientele sa le avem la indemana. Apoi, punem 200 g zahar sa se caramelizeze, avem grija sa nu-l ardem sa se amarasca, peste zaharul caramelizat, turnam apa calduta (grija la aburi), apoi lasam sa fiarba pana se topeste tot zaharul si obtinem un sirop consistent, dar care curge usor. Lasam sa se raceasca. Intr-un castron, amestecam untura cu zaharul 150 g, galbenusurile, apoi adaugam laptele amestecat cu bicarbonatul si condimentele. Peste acest amestec, adaugam siropul racit, la final incorporam faina, nu o punem toata, pe rand ca este posibil sa nu intre 900 g, in caz ca este prea moale compozitia, mai adaugati faina, la mine nu a fost nevoie. Framantam aluatul, apoi formam o bila si o invelim in folie alimentara si o dam la frigidem pentru minim 5 ore, apoi scoatem din frigidem impartim in 4 si intindem foaie, nu foarte groasa. Tapetam blatul de lucru cu faina cand intindem foaia, n-am avut probleme sa o intind chiar daca e un pic lipicios aluatul din cauza siropului. Apoi, decupam in forme diferite. Am ales stelute mici ( pupici dulci pentru pitici ). Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si le bagam la cuptorul preincalzit la 170 grade C. Se tin cca. 6-7 min, ele trebuie sa capete o nuanta aurie, dar sa fie inca moi. Se lasa la racit.

Dupa ce am terminat de copt, ne apucam de munca de Sisif....adica facem glazura si glazuram fiecare steluta-n parte. Batem albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul pudra, obtinem o glazura nu foarte groasa, ea trebuie sa curga sa o putem intinde peste turta dulce. O parte din glazura am colorat-o in albastru, am intins glazura pe suprafata stelutelor si am ornat cu bombonele colorate, am asezat pe gratar fiecare steluta si am lasat sa se usuce pana a doua zi. Se pastreaza depozitate in cutii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce stelute - Pupicei de Oameni de Zapada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (43)

Constelatialeu 1

18.12.2016, 18:44

Multumesc, dragutilor !

Rocsi 1

18.12.2016, 20:19

Ce frumoase le-ai facut, Cleme. Bravo!

Constelatialeu 1

18.12.2016, 20:37

Multumesc, Rocsi !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Turta dulce