Plăcintă dobrogeană rețeta autentică

de farfuriavesela in Dulciuri, 11 Mai 2014 | 26973 vizualizari

 

Nu este greu deloc, o să vedeți mai jos rețeta pas cu pas și sigur o să vă iasă bine !

 

INGREDIENTE

  • Pentru foaia de plăcintă
  • 1 cub (25 gr) de drojdie proaspătă / 7-10 gr drojdie uscata
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 cană apă puțin călduță
  • 1 kg făină
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri oțet
  • Pentru compoziție
  • 1 lămâie
  • 1 bucată de aprox. 1 kg de brânză potrivit de sărată (nu foarte sărata). Dacă brânza este foarte sărată, o puneți cu apă la desărat.
  • 1 cană zahăr
  • 3 ouă
  • 1 plic de zahăr praf
  • 2 pliculețe cu zahăr vanilat
  • Pentru pus peste placintă înainte de coacere
  • 1 cană iaurt
  • 2 ouă
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă dobrogeană rețeta autentică:

Cum facem ?

Începem prin a pregăti foaia. Peste făină punem drojdia frecată cu o liguriță de zahăr, un pic de sare, 2 linguri de ulei și două linguri de oțet. Frământăm până obținem o cocă moale,  dar care nu ni se lipește de mână. Dacă mai este nevoie mai adăugați puțină faină, pâna ce aluatul se desprinde de pe mâini. Împărțim coca in 2 părți și o lăsăm să crească cât timp pregătim compoziția de brânză.

Compoziția

Radem brânza, peste ea adăugăm ouăle întregi, cele 2 plicuri de zahăr vanilat, coaja rasă de la o lămâie și o cană de zahăr.

Umplem foile cu brânză

Cele 2 mingi de cocă le împărțim iară în 2, astfel avem 4 mingiuțe de cocă, pentru  4 foi de plăcintă. Punem făină pe blatul de lucru și întindem cu sucitorul o foaie subțire, ca în filmuleț.

O stropim cu ulei, punem brânza numai în partea de jos și apoi aducem foaia de aluat peste zona cu brânză. O încrețim și o invităm în tava unsă în prealabil cu ulei. După ce umplem toate cele 4 foi cu brânză, punem peste ele în tavă 1 cutie de iaurt amestecat cu 2 ouă.

Apoi punem plăcinta la cuptor, la foc mic, 40-50 de minute. Nu o coaceți excesiv, să  nu fie prea pâinoasă.

Cam asta ar fi, rezultatul este savuros și copiii o mănâncă înainte să se răcească !

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă dobrogeană rețeta autentică" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

laura_n 1

12.05.2014, 13:43

bestiala si ...bestiala!

JulyCris 1

12.05.2014, 17:47

Like,Like,BIG LIKE!

simona72 1

12.05.2014, 20:45

Ador placinta asta si mai ales cu foile facute in casa...bravo!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cinnabons rolls cu cirese si glazura cu scortisoara