Plăcintă dobrogeană rețeta autentică

de farfuriavesela in Dulciuri, 11 Mai 2014 | 27074 vizualizari

 

Nu este greu deloc, o să vedeți mai jos rețeta pas cu pas și sigur o să vă iasă bine !

 

INGREDIENTE

  • Pentru foaia de plăcintă
  • 1 cub (25 gr) de drojdie proaspătă / 7-10 gr drojdie uscata
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 cană apă puțin călduță
  • 1 kg făină
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri oțet
  • Pentru compoziție
  • 1 lămâie
  • 1 bucată de aprox. 1 kg de brânză potrivit de sărată (nu foarte sărata). Dacă brânza este foarte sărată, o puneți cu apă la desărat.
  • 1 cană zahăr
  • 3 ouă
  • 1 plic de zahăr praf
  • 2 pliculețe cu zahăr vanilat
  • Pentru pus peste placintă înainte de coacere
  • 1 cană iaurt
  • 2 ouă
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă dobrogeană rețeta autentică:

Cum facem ?

Începem prin a pregăti foaia. Peste făină punem drojdia frecată cu o liguriță de zahăr, un pic de sare, 2 linguri de ulei și două linguri de oțet. Frământăm până obținem o cocă moale,  dar care nu ni se lipește de mână. Dacă mai este nevoie mai adăugați puțină faină, pâna ce aluatul se desprinde de pe mâini. Împărțim coca in 2 părți și o lăsăm să crească cât timp pregătim compoziția de brânză.

Compoziția

Radem brânza, peste ea adăugăm ouăle întregi, cele 2 plicuri de zahăr vanilat, coaja rasă de la o lămâie și o cană de zahăr.

Umplem foile cu brânză

Cele 2 mingi de cocă le împărțim iară în 2, astfel avem 4 mingiuțe de cocă, pentru  4 foi de plăcintă. Punem făină pe blatul de lucru și întindem cu sucitorul o foaie subțire, ca în filmuleț.

O stropim cu ulei, punem brânza numai în partea de jos și apoi aducem foaia de aluat peste zona cu brânză. O încrețim și o invităm în tava unsă în prealabil cu ulei. După ce umplem toate cele 4 foi cu brânză, punem peste ele în tavă 1 cutie de iaurt amestecat cu 2 ouă.

Apoi punem plăcinta la cuptor, la foc mic, 40-50 de minute. Nu o coaceți excesiv, să  nu fie prea pâinoasă.

Cam asta ar fi, rezultatul este savuros și copiii o mănâncă înainte să se răcească !

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă dobrogeană rețeta autentică" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (15)

laura_n 1

12.05.2014, 13:43

bestiala si ...bestiala!

JulyCris 1

12.05.2014, 17:47

Like,Like,BIG LIKE!

simona72 1

12.05.2014, 20:45

Ador placinta asta si mai ales cu foile facute in casa...bravo!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Clatite