Din prea mult dovleac cules asta-toamna :))
Cuptorul se incalzeste la 190C. Eu am folosit forme de briose unse cu ulei.
Aluatul:
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pe viteza mare pana cand compozitia devine lucioasa si se tine de palete. Galbenusurile se adauga pe rand amestecand bine dupa fiecare. La final se adauga faina, in ploaie, amestecata in prealabil cu pesmetul si praful de copt.
Aluatul se imparte in forme si se tine la cuptor pana cand devine auriu si trece testul scobitorii.
Din apa si zahar se face un sirop mai gros, iar dupa ce se ia de pe foc se adauga romul. Blatul se insiropeaza bine.
Crema:
Amestecam bine toate ingredientele si eventual mai adaugam miere/zahar, dupa preferinte.
Asamblare:
Peste blat se pune o lingura buna de crema, apoi se orneaza cu frisca.
1
La un moment dat am ramas fara crema de dovleac, asa ca am inlocuit cu gem de caise si a fost la fel de placut :)