Cheesecake cu dovleac si mascarpone - Deliciu fin si aromat

de oanapl in Prajituri, 16 Mar 2025 | 1146 vizualizari

 

Vă invit să încercați un cheesecake delicios și foarte ușor de preparat.
Pentru acest Cheesecake cu dovleac si mascarpone - Deliciu fin si aromat, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: biscuiti, nuca, unt, branza mascarpone, dovleac, zahar, oua, amidon, scortisoara.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Cheesecake cu dovleac si mascarpone - Deliciu fin si aromat
  • pentru blat:
  • 250g biscuiți cu scorțișoară
  • 50 g miez nucă prăjită și măcinată
  • 150 g unt topit și răcit
  • pentru umplutură:
  • 250 g crema de branza mascarpone
  • 450g pulpă dovleac copt
  • 80g zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • 4 ouă
  • 60 g amidon
  • 1 linguriță scorțișoară pudră
  • esență de portocale
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu dovleac si mascarpone - Deliciu fin si aromat:

Cum se prepara acest Cheesecake cu dovleac si mascarpone - Deliciu fin si aromat

Dovleacul se taie felii și se coace la 200 grade C, pentru 30 de minute, apoi se lasă să se răcească complet. După ce s-a răcit, se curăță de coajă și se scurge de zeamă. Cu ajutorul unui blender, se pasează pulpa de dovleac pana obtineti un piure fin.

Se pregătește blatul pentru cheesecake: într-un blender se pun biscuiții și se pornește blenderul pentru câteva secunde până se obține o compoziție nisipoasă. La fel se procedează și cu nucile. Se adaugă untul topit și se amestecă până când se omogenizează compoziția. Se toarnă compoziția într-o tavă cu fund detașabil tapetată cu hârtie de copt și se presează cu un pahar compoziția, astfel încât să obțineți un blat compact.

Într-un bol încăpător se pune crema de brânză și zahărul și se mixează. Se adaugă ouăle unul câte unul, amestecând foarte bine după fiecare, apoi se adaugă piureul de dovleac, amidonul,  scorțișoara și esența de portocală și se amestecă din nou.

Se toarnă compoziția peste blatul din tavă.

Se dă cheesecake-ul la cuptorul încins la 170 de grade C, pentru 60-70 de minute, până când se rumenește frumos și va fi ferm. Se lasă să se răcească complet, pentru minim 2-3 ore înainte de a-l tăia.

Se decorează după imaginație.

Din seria deserturilor de toamna, îți recomandăm și rețeta de Chec cu dovleac și nuci, foarte aromat și bun sau varianta de Gogoși cu dovleac.

Încearcă și rețeta de Plăcinte de post cu dovleac.

TIPS-URI

1

să puneți tava într-o tavă mai mare, de cuptor, deoarece va curge grăsimea din blatul de biscuiți pe marginea tăvii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu dovleac si mascarpone - Deliciu fin si aromat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (5)

oanapl 1

17.03.2025, 16:31

Mulțumesc Motanel!

oanapl 1

17.03.2025, 16:31

Mulțumesc Vasile!

Rocsi 1

21.03.2025, 20:06

Arata asa bine si ii da o culoare frumoasa dovleacul copt!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu dovleac