Reteta de preparare a papanasilor

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 17 Feb 2010 | 6357 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor
Acum un an si ceva habar nu aveam de papanasi,dar i-am descoperit pe blogul lui teo si i-am incercat.Au fost deliciosi,i-am facut de multe ori,dar de ceva timp am cam uitat de ei si cum aveam o punga de pranza congelata aseara pe la 8 jum m-am apucat de treaba

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 500 g branza de vaca
  • 2 oua
  • aprox 20 linguri de faina(pana nu se mai lipeste de maini)
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 1 varf de cutin de sare
  • un varf de bicarbonat stins cu lamaie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor:

Reteta de preparare a papanasilor

Am batut ouale,am adaugat branza,bicarbonatul stins,sarea,zaharul vanilat si am omogenizat.Am pus si faina pana am obtinut un aluat care nu se lipeste de maini si care poate fi modelat.Se fac bilutele in felul urmator: 2 bile mai mici pt capac si doua bile mai mari pt papanasii propriu-zisi. Cu un deget plin cu faina, se impunge bila mai mare direct in mijloc si se roteste pana obtinem o gaura maricica.


Intr-o cratita se incinge uleiul, sa treaca mult peste papanasi. Se pun papanasii la prajit, si sunt gata cand se ridica la suprafata.I-am umplut cu dulceata de capsuni si smantana.Este bine ca dulceata sa fie mai grosuta sa stea pe papanasi(a mea a cam alunecat:))

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu rabarbar si branza de vaci