Biscuiti umpluti cu ciocolata

de Giana in Dulciuri, 5 Noi 2013 | 6506 vizualizari

 

Am facut acesti biscuiti in mare graba de aceea aspectul lor nu este prea comercial. Insa va asigur ca au un gust satisfacator.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 1 galbenus de ou
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 600 g faina
  • Pentru umplutura:
  • 100 ml frisca lichida
  • 120 g ciocolata de menaj
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti umpluti cu ciocolata:

Incalzim frisca lichida, adaugam ciocolata taiata in cubulete mici si amestecam pana se topeste. Dupa ce s-a omogenizat crema de ciocolata o introducem in frigider si o lasam sa se raceasca pana se intareste. Daca sta crema in frigider 3-4 ore ne va fi mai usor sa umplem biscuitii cu ea.

Pentru aluat untul trebuie sa fie moale. Mixam untul cu zaharul pudra pana obtinem o compozitie spumoasa. Adaugam galbenusul de ou si mixam in continuare. La sfarsit adaugam zaharul vanilat, 400 g de faina si framantam. Cele 200 g de faina ramase le adaugam treptat in functie de cata faina avem nevoie. Aluatul trebuie sa fie moale dar nelipicios, daca mai este nevoie mai putem adauga faina pana il aducem la consistenta potrivita. Invelim aluatul cu folie de plastic si il bagam la frigider pentru 30 de minute.

Dupa ce scoatem aluatul din frigider, facem bilute le scobim cu ajutorul degetelor si punem in fiecare gol obtinut cate o lingurita de ciocolata. Lipim marginile si inchidem bine bilutele ca sa nu curga ciocolata cand introducem biscuitii in cuptor. Aici eu m-am grabit putin si nu am avut rabdare sa-i impaturesc cum trebuia de aceea la unii biscuiti le-a curs putin din ciocolata.

Asezam biscuitii pe o tava tapetata cu hartie de copt si introducem tava in cuptorul incins la 180 grade C. Biscuitii vor fi gata in aproximativ 20 de minute. Insa e bine sa-i verificati, cand devin rozalii dedesubt puteti sa-i scoateti din cuptor.

Se pudreaza cu zahar pudra si sunt gata sa fie mancati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti umpluti cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Rocsi 1

05.11.2013, 20:23

Deliciosi mai sunt

_Alina_ 1

06.11.2013, 08:20

Rontai si eu vreo doi.

Giana 1

06.11.2013, 08:25

Serviti va rog

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti fragezi cu nuci si merisoare