Triunghiuri super picante

de Zamfira in Aperitive / Garnituri, 14 Aug 2012 | 6450 vizualizari

 

Recomand doar celor care prefera picanteriile extreme. Este un aperitiv bun dar foarte, foarte iute. Tara de origine a retetei: Grecia - reteta mediteraniana.

 

INGREDIENTE

  • un pachet foietaj
  • 200 gr. masline kalamata
  • 6 ardei iuti
  • 1 1/2 capatana usturoi
  • 1 lingura oregano
  • 1-2 rosii
  • 50 gr. branza de capra
  • sare, piper
  • ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Triunghiuri super picante:

Pregatim umplutura: scoatem samburii din masline si le taiem in bucatele ceva mai mici, taiem ardeii iuti rondele, rosiile cubulete (fara coaja). Calim usturoiul pisat in putin ulei de masline, adaugam pe rand: maslinele, ardeii iuti, oregano, sare, piper si rosiile. Timp de fierbere 5 minute. Lasam sa se raceasca putin apoi putem sa le punem pe dreptunghiuri.

Indindem foaia de foietaj (grosime de 4-5mm), il impartim in dreptunghiuri. Punem din umplutura cate o lingura in mijlocul dreptunghiului apoi formam trinunghiul. Marginile triunghiurilor le vom apasa cu furculita pentru a izola umplutura. Deasupra punem branza rasa (mai uscata) de capra sau parmezan.

Timp de coacere 40 minute: la foc potrivit.

Poate fi servita ca aperitiv cald sau rece, eventual cu o bere rece nefiltrata:)).

Daca ti-a placut reteta noastra "Triunghiuri super picante" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza greceasca Tiropita