Trandafiri cu mere si gem de caise

de ema9 in Dulciuri, 26 Iun 2015 | 3655 vizualizari

 

Mi-au placut tare mult cum arata si am vrut sa imi incerc norocul. Bine ca mi l-am incercat, ca au iesit deliciosi!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat pentru foietaj (800g)
  • 3 mere rosi
  • 1-1.5 litri apa
  • esenta vanilie
  • scortisoara
  • 1 lamaie
  • 2-3 linguri gem caise
  • zahar pudra
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trandafiri cu mere si gem de caise:

Intr-o oala se pune 1-1.5 l apa cu zeama de la 1 lamaie medie (sa nu se oxideze/innegreasca merele) si putina esenta de vanilie. Se spala merele, se taie pe jumatate si se scot capetele si mijlocul. Se taie felii cat mai subtiri (vezi poza) si se pun in apa. Oala se pune pe foc pentru 5-7 min, pana da un clocot pentru a se inmuia feliile de mere sa se poat lucra mai usor cu ele. Se scot pe o farfurie-strecuratoare sa se scurga de apa, cu grija sa nu se rupa.

Intr-un castron se pun 2-3 liguri gem de caise si 2-3 linguri de apa si se amesteca (nu trebuie sa fie greu de intins).

Se incinge cuptorul la foc mediu.

Se intinde aluatul si se taie fasii pe latimea foii cam de 5-6 cm, cu o lungime a fasiei de aprox 20 cm. Pe mijlocul unei fasii se pune 1-2 lingurite de gem. Pe jumatatea de sus a fasiei se aseaza feliile de mar usor suprapuse si putin in afara aluatului si se presara scortisoara pudra. Se vine cu jumatatea de jos a fasiei peste mere (vezi poza). Se ruleaza de la un capat spre celalalt,tinut usor strans sa iasa cat mai adunat trandafirul. Se aseaza in tava de briose (ce bine era daca o ungeam inainte :))

Se introduce tava in cuptor pentru 30-35 minute sau pana se rumenesc usor merele si aluatul se vede auriu.

Se lasa la racit si se pudreaza cu zahar.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

unge tava cu putin ulei,poti pune hartiute pentru briose sau poti folosi o tava de briose din silicon

2

nu pune foarte mult gem pe fasii, caci in cuptor se topeste si va curge

Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafiri cu mere si gem de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Rocsi 1

28.06.2015, 20:28

Bun venit la noi!

Gicuta 1

28.06.2015, 22:03

Ti-au iesit deliciosi si foarte aspectuosi, Ema!

ema9 1

12.10.2015, 22:23

Multumesc frumos pentru incurajari!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

ieri la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si aluat crocant din fulgi de ovaz