Acesta e un tort tipic suedez foarte iubit de ei,simplu si rapid.Marzipanul verde deasupra l/ am cumparat dar se poate face din glucoza si zahar pudra.Se framanta glucoza si zaharul pudra pana se ingroasa.E nevoie de mult zahar pudra pentru a face pasta de zahar de aceea de data asta am ales varianta sa il cumpar.Se poate cumpara pasta de zahar alba si e nevoie de putin colorant natural.Fructele din marzipan deasupra tortului le/am primit ca si suvenir de la niste prietenii care au fost in Italia in Sicilia.S/au potrivit perfect ptr tort!
Se bat albusurile bine cu mixerul apoi se adauga zaharul,praful de copt si esenta de vanilie.Cu o lingura, de jos in sus, se amesteca compozitia impreuna cu cele 5 galbenusuri si faina care se cerne printr-o sita.
Se tapeteaza o tava rotunda cu hartie pentru copt si se unge cu putin unt.Se pune in cuptor timp de 30/35min la 180gr.Se face testul cu scobitoarea pentru a verifica daca este copt blatul.
Odata racit blatul,se taie in doua si se umple cu gemul de zmeura.
Se bate frisca cu zaharul care se pune peste tort.Deasupra ei se pune marzipanul.Se lasa la rece 2/3 ore apoi se serveste!