Aceasta Reteta de tort cu doua blaturi este cadoul dulce de 16 februarie. Tortul asta a fost tare indecis, ba voia sa fie cu..., parca ar merge si cu aia,m-a zapacit mai rau decat eram. In fine, pana la urma am cazut la o invoiala si a iesit ce o sa scriu in reteta. La multi ani, Alin !
Ingredientele pentru Reteta de tort cu doua blaturi sunt: oua,zahar, ulei, lapte, faina, cacao, arahide, mascarpone, smantana, ciocolata, dulceata.
Iata cum se prepara Reteta de tort cu doua blaturi
Blat cacao : Am folosit un inel reglabil, l-am reglat la 20 cm si l-am tapetat cu hartie de copt.Intr-un castron am pus cele 3 oua, zaharul si sarea si am mixat pana si-au dublat volumul. Am adaugat laptele si uleiul si am mai mixat 1 min, la final am incorporat faina amestecata cu cacao, cu miscari lente de jos in sus. Am pus compozitia in forma, am preincalzit cuptorul la 180 grade, am copt blatul 25-30 min. Am lasat sa se raceasca bine blatul.
Blat cu arahide : Am folosit acelasi inel reglabil, l-am reglat la 20 cm. Intr-un castron am pus albusurile cu un praf de sare si le-am mixat bine, am adaugat zaharul, am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat galbenusurile si zaharul vanilat, le-am omogenizat. Am amestecat arahidele macinate cu faina si le-am incorporat cu miscari lente de jos in sus in compozitia de mai sus. Am pus compozitia in forma, am preincalzit cuptorul la 180 grade, am copt blatul 25-30 min. Am lasat blatul sa se raceasca.
Sirop : Apa cu zaharul le-am pus la fiert, cand a dat in 2-3 clocote am stins focul si am adaugat esenta de lavanda. Am lasat sa se raceasca.
Crema : Mascarponele cu 50 g zahar farina si 30 ml lapte rece le-am mixat. Separa 400 ml smantana pentru frisca si 50 g zahar farin le-am mixat pana am obtinut frisca. Am adaugat frisca, lingura cu lingura si am incorporat-o in crema de mascarpone. Ciocolata impreuna cu 100 ml smantana pentru frisca am pus-o pe baie de abur si am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit fluida. Am tras de pe baia de abur, am mixat 1-2 min apoi am bagat la congelator cca 20 min, dupa 20 min am mixat cca 3 min, apoi am adaugat 3 linguri din crema de mascarpone si am omogenizat.
Asamblare: Am sectionat in doua parti ambele blaturi. Am asezat pe un platou prima parte de blat cu cacao, am pus inelul si o folie acetata, sa pot sa asez bine crema. Am insiropat blatul,cu ajutorul unui posh am pus crema de mascarpone, formand doua cercuri, in spatiul liber am pus dulceata de zmeura si am nivelat, am asezat prima parte de blat cu arahide l-am insiropat, apoi am format doua cercuri cu crema de ciocolata si mascarpone, in spatiul liber am pus dulceata de zmeura si am nivelat, peste am asezat a doua parte de blat cu cacao ornat cu crema de mascarpone si zmeura, am nivelat si am asezat partea a doua de blat cu arahide, l-am insiropat. Am imbracat tortul cu cremele ramase, am incercat sa dau un efect de degrade, am cernut deasupra putina cacao.