Reteta de tort cu doua blaturi

de Constelatialeu in Torturi, 15 Feb 2023 | 4598 vizualizari

 

Aceasta Reteta de tort cu doua blaturi este cadoul dulce de 16 februarie. Tortul asta a fost tare indecis, ba voia sa fie cu..., parca ar merge si cu aia,m-a zapacit mai rau decat eram. In fine, pana la urma am cazut la o invoiala si a iesit ce o sa scriu in reteta. La multi ani, Alin !
Ingredientele pentru Reteta de tort cu doua blaturi sunt: oua,zahar, ulei, lapte, faina, cacao, arahide, mascarpone, smantana, ciocolata, dulceata.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de tort cu doua blaturi
  • Blat cu cacao diametrul 20 cm
  • 3 oua medii
  • 80 g zahar
  • un praf sare
  • 30 ml ulei
  • 50 ml lapte 3,5% grasime
  • 80 g faina
  • 20 g cacao
  • Blat cu arahide diametrul 20 cm
  • 3 oua medii
  • 120 g arahide ( alunele in coaja) prajite
  • 75 g zahar
  • 25 g faina
  • 1 zahar vanilat
  • un praf sare
  • Sirop
  • 200 ml apa
  • 2-3 linguri zahar
  • 1 lingurita esenta de lavanda
  • Crema
  • 250 g mascarpone
  • 100 g zahar farin
  • 30 ml lapte rece 3,5% grasime
  • 400 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime
  • 100 g ciocolata neagra Callebaut
  • 100 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime
  • Dulceata de zmeura cu o consistenta mai densa, adica legata mai mult.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de tort cu doua blaturi:

Iata cum se prepara Reteta de tort cu doua blaturi

Blat cacao : Am folosit un inel reglabil, l-am reglat la 20 cm si l-am tapetat cu hartie de copt.Intr-un castron am pus cele 3 oua, zaharul si sarea si am mixat pana si-au dublat volumul. Am adaugat laptele si uleiul si am mai mixat 1 min, la final am incorporat faina amestecata cu cacao, cu miscari lente de jos in sus. Am pus compozitia in forma, am preincalzit cuptorul la 180 grade, am copt blatul 25-30 min. Am lasat sa se raceasca bine blatul.

Blat cu arahide : Am folosit acelasi inel reglabil, l-am reglat la 20 cm. Intr-un castron am pus albusurile cu un praf de sare si le-am mixat bine, am adaugat zaharul, am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat galbenusurile si zaharul vanilat, le-am omogenizat. Am amestecat arahidele macinate cu faina  si le-am incorporat cu miscari lente de jos in sus in compozitia de mai sus. Am pus compozitia in forma, am preincalzit cuptorul la 180 grade, am copt blatul 25-30 min. Am lasat blatul sa se raceasca.

Sirop : Apa cu zaharul le-am pus la fiert, cand a dat in 2-3 clocote am stins focul si am adaugat esenta de lavanda. Am lasat sa se raceasca.

Crema : Mascarponele cu 50 g zahar farina si 30 ml lapte rece le-am mixat. Separa 400 ml smantana pentru frisca si 50 g zahar farin le-am mixat pana am obtinut frisca. Am adaugat frisca, lingura cu lingura si am incorporat-o in crema de mascarpone. Ciocolata impreuna cu 100 ml smantana pentru frisca am pus-o pe baie de abur si am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit fluida. Am tras de pe baia de abur, am mixat 1-2 min apoi am bagat la congelator cca 20 min, dupa 20 min am mixat cca 3 min, apoi am adaugat 3 linguri din crema de mascarpone si am omogenizat.

Asamblare: Am sectionat in doua parti ambele blaturi. Am asezat pe un platou prima parte de blat cu cacao, am pus inelul si o folie acetata, sa pot sa asez bine crema. Am insiropat blatul,cu ajutorul unui posh am pus  crema de mascarpone, formand doua cercuri, in spatiul liber am pus dulceata de zmeura si am nivelat, am asezat prima parte de blat cu arahide l-am insiropat, apoi am format doua cercuri cu crema de ciocolata si mascarpone, in spatiul liber am pus dulceata de zmeura si am nivelat, peste am asezat a doua parte de blat cu cacao ornat cu crema de mascarpone si zmeura, am nivelat si am asezat partea a doua de blat cu arahide, l-am insiropat. Am imbracat tortul cu cremele ramase, am incercat sa dau un efect de degrade, am cernut deasupra putina cacao.

Vezi si reteta de Tort cu zmeura si ciocolata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de tort cu doua blaturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere, scortisoara, nuca si ciocolata