Tortellini de casa umplute cu ficat de pui

de aalliinnaa07 in Tortellini, 17 Iun 2014 | 6112 vizualizari

 

Reteta de aluat am luat-o de la teoskitchen

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 2 oua mari
  • 200 g faina
  • sare
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 1 lingurita oregano
  • Pasta de ficat:
  • 200 g ficat de pui
  • 1 ceapa mica
  • ulei de masline
  • 3 catei usturoi
  • piper si sare
  • 1-2 linguri cascaval ras
  • Sosul de rosii:
  • 2 rosii mari
  • 150-200 g sunca
  • 1 ceapa mica rosie
  • busuioc uscat
  • 2 linguri bulion
  • pier
  • sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortellini de casa umplute cu ficat de pui:

Aluatul:

Pentru aluat amestecam toate ingredientele si framantam aluatul 20 de minute pe masa de lucru pe care am tapetato cu faina pana acesta devine elastic. Aluatul il dam prin masina pana acesta se intinde bine si devine subtire. Se poate intinde si cu sucitorul daca nu aveti masina.

Peste aluatul intins punem o folie pentru a nu se usca pana facem umplutura.

Umplutura:

Ceapa o tocam marunt si o punem la calit in ulei de masline, apoi adaugam ficatul de pui pe care l-am spalat bine si il lasam 2 minute in ulei, apoi adaugam putina apa si lasam sa fiarba 10-15 minute (pana scade apa). Punem ficateii intr-un bol, adaugam cateii de usturoi si ii pisam cu mixerul vertical pana devin o crema. Condimentam cu piper si sare dupa gust, apoi adaugam si cascavalul ras.

Foaia de aluat o punem pe masa si decupam cerculete cu un pahar sau o cana cu diametru mai mic. Pe fiecare cerculet punem in mijloc umplutura de ficatei si inchidem tortellinii.

Tortellinii pun la fiert in apa cu sare si putin ulei de masline 20 de minute, apoi se scot si le servim cu ce sos dorim. 

Sosul:

Curatam ceapa, o taiem marunt si o punem la calit vreo 2 minute in ulei de masline, apoi adaugam sunca taiata in cubulete mici si mai lasam 2 minute, iar la sfarsit punem rosiile taiate cubulete mici si le punem peste ceapa si sunca, am adaugam si 2 linguri de bulion, busuioc uscat si am amestecat continuu timp de 5 minute. La sfarsit condimentam cu sare si piper dupa gust.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Tortellinii se pot umple cu orice (nu neaparat cu ficat).

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortellini de casa umplute cu ficat de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi de post - Crocanti la exterior si cu miez pufos

de laura_n 7

ieri la 16:14

Pască cu aluat fără frământare și umplutură de brânză dulce - Rețeta delicioasă de casă

pe 07.04 la 10:54

Salată cu cartofi dulci și gorgonzola - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 07.04 la 10:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tortellini in sos verde de spanac