Tort stelist

de laura_n in Torturi, 12 Oct 2012 | 9054 vizualizari

 

In spiritul meciului spre calificare (:)))))) postez un tort stelist :P

Tortul a fost facut pt un pusti de 11 ani, fan stelist;)

 

INGREDIENTE

  • pt blat
  • 6 oua
  • 12 lg faina
  • 12 lg zahar brut
  • seminte vanilie
  • 200 ml suc de sfecla/ colorant
  • pt crema
  • 500 gr mascarpone
  • 500 gr ciocolata alba
  • 100 gr merisoare confiate
  • 100 ml smantana lichida
  • 150 gr zahar pudra
  • seminte vanilie
  • 800 ml compot capsuni pentru insiropat
  • 200 gr unt nesarat pt glazura
  • 50 gr zahar pudra pt glazura
  • 600 gr pasta de zahar
  • nuca cocos colorata verde
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort stelist:

Albusurile se bat spuma. Cand s-au intarit, se adauga zaharul si se amesteca pana se obtine o bezea tare; se adauga galbenusurile, sucul de sfecla rosie si semintele de vanilie. Se amesteca bine pana se omogenizeaza; culoarea este destul de buna, insa daca se vrea o culoare mai intensa se poate suplimenta cu foarte putin colorant alimentar rosu. La sfarsit se adauga faina, amestecand usor cu lingura, pana la omogenizare.

Aceasta compozitie se toarna intr-o forma de copt si se coace la foc mediu cam 40-50 min, dupa care se scoate si se lasa la racit.

Se topeste ciocolata alba si se lasa putin la racit. In acest timp, se bate smantana pana devine frisca.

Dupa ce s-a mai racit ciocolata, se amesteca cu mascarpone, oprind putina ciocolata topita (cam un sfert din cantitate). Se adauga si zaharul si mai mixam un pic, apoi se incorporeaza frisca in crema.  La sfarsit, se adauga si merisoarele si se amesteca. Se da crema la frigider pentru o jumatate de ora.

Dupa ce s-a racit, blatul se taie in 3 straturi.

In aceeasi forma de copt, se asaza primul strat de blat, se insiropeaza, se toarna cu lingura la intamplare urme de ciocolata alba, se asaza un strat de crema, alt strat de blat insiropat, alt strat de ciocolata alba, alt strat de crema si tot asa pana incheiem cu ultimul blat insiropat. Avem grija sa pastram un pic de ciocolata alba pentru glazura de pe tort.

Untul moale se mixeaza cu zaharul si se adauga apoi si restul de ciocolata alba. Obtinem o glazura cremoasa cu care imbracam tortul, dupa care dam la frigider. Crema de unt se intareste si putem imbraca tortul in pasta. 

Tortul a fost decorat si cu gazon din nuca de cocos verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort stelist" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Lia_ 1

01.10.2013, 14:30

ma bucur ca nu pui accent numai pe aspect ci este si o combinatie foarte gustoasa. bravo

laura_n 1

01.10.2013, 14:41

Lia, gustul trebuie sa primeze multumesc de aprecieri

MOKUSKA 1

21.07.2014, 14:49

delicios!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de mascarpone, zmeura si ciocolata