Separam galbenusurile de albusuri.Albusurile le mixam spuma.Separat galbeunsurile le mixam cu zaharul pana se topeste,treptat adaugam compotul,uleiul si praful de copt.Rasturnam peste albusuri si mixam.Adaugam treptat faina in ploaie si mixam.
Pregatim o tava cu inel detasabil o tapetam cu hartie de copt si rasturnam compozitia.Dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.Dupa lasam sa se raceasca
Mixam smantana cu zaharul pana rezulta o frisca consistenta.Impartim compozitia in 3.
in una adaugam portocala,colorantul si banana taiate cubulete
In a 2a adaugam caspunile si visinele din compot(la visine scoatem samburi) iar ultima o lasam simpla .Mixam pe fiecare in parte
Dam la frigider 20 min
Taiem blatul in 2 felii.
In tava in care am copt tortul o curatam bine si asezam prima felie de blat insiropata cu compot de capsuni iar deasupra adaugam frisca simpla.Dupa adaugam psicoturile inmuiate in compot de visine iar deasupra adaugam frisca cu capsuni.
La final adaugam a 2 a felie de blat de tort insiropata cu compot de capsuni si deasupra frisca cu banane dar lasam cateva linguri pentru a decora si marginea tortului.
Dam la frigider minim 30 min sa se intareasca bine frisca.
Scoatem de la frigider si dam jos inelul detasabil de la tava.
Decoram cu restul de frisca cu banane pe margine,iar deasupra cu felii de portocala,visine din compot si bombonele